Nyilg ble det kjent at den norske spillutvikleren Funcom har utsatt lanseringen av storspillet Age of Conan for fjerde gang, denne gangen til 20. mai.

Les: Age of Conan utsatt igjen

I mellomtiden melder selskapet at de har startet utviklingen av nok et spill. Ifølge Dagens Næringsliv er det et nytt online-spill som står på trappene, et såkalt casual MMO. Navnet på det nye spillet er ikke kjent.

- Kontrollert handel
Spillet blir til etter at Funcom inngikk samarbeid med LiveGamer, et amerikansk selskap som spesialiserer seg på å selge valuta og gjenstander i virtuelle verdener for virkelig penger, såkalt Real Money Trading (RMT).

- Det er et utstrakt problem i denne bransjen at uautoriserte og ofte useriøse selskaper selger virtuelle varer og valuta for penger. Dette har en rekke negative bivirkninger som påvirker den virtuelle spillverden, og det kan skape ubehagelige opplevelser for spillerne. Vårt samarbeid med LiveGamer gir oss muligheten til å selv opprette systemer for trygg og kontrollert handel av virtuelle varer og valuta, noe som gjør opplevelsen bedre for spillerne våre, sier finansdirektør i Funcom Olav Sandnes til Dagens Nærinsgsliv.

Tredje spill i køen
Casual MMO-er har enkel grafikk og spillmekanismer, legger vekt på sosial omgang og det er ingen kamp mellom spillerne. Andre slike spill er eksempelvis Habbo Hotel og Puzzle Pirates.

I tillegg til det nye online-spillet, begynte Funcom markedsføringen av spillet The Secret World, som er bygget på samme teknologi som Age of Conan. Det er ikke kjent når dette spillet kommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.