- Med tanke på oppmerksomheten modellen har fått, og at telefonen denne gang tilbyr nye Apple-løsninger, venter vi at etterspørselen blir større enn noen gang, sier salgsdirektør Torfinn Halvorsrud har ansvar for Telecom for Elkjøp og Lefdal i Norden.

Fredag ble iPhone 6 lansert i USA Australia, Canada, Frankrike, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland.

Nordmenn må derimot vente til fredag 26. september før Apples siste tilskudd blir tilgjengelig i norske butikker.

Halvorsrud bekrefter at pågangen fra nordmenn som vil sikre seg den nye mobilen allerede er stor.

- Vi har fått utrolig mange henvendelser fra spente nordmenn som tydeligvis gleder seg stort til den nye iPhone 6 er på plass i butikken.

Han mener den solide interessen blant annet skyldes at Apple presenterer en mobil med nye muligheter og funksjoner.

- På mange måter virker den å være en klar oppgradering fra forrige modell. Kundene vi møter hver dag i varehusene forteller at de i stadig større grad foretrekker mobiler med store skjermer. Vi syns det er positivt at Apple ser ut til å ha tatt inn over seg dette.

LES OGSÅ: Han er først i Køen

Salgsvinner

I fjor rapporterte IDC at Apples iOS-telefoner utgjorde 12,9 prosent av markedet på verdensbasis.

El-kjedene i Norge holder tidligere salgstall tett til brystet, men avslører at de tidligere iPhone-modellene som har kommet ut har vært blant de absolutte salgsvinnerne.

- Ser vi på salgstallene for august måned i år for eksempel er iPhone 5S den nest mest solgte mobilen totalt sett. Vi ser også at de forrige iPhone-modellene fortsetter å selge bra selv om det blir lansert nye modeller, sier han.

Både Elkjøp og Lefdal starter salget av mobilen fredag 26. september, og har ikke tilbudt kundene forhåndsbestilling.

Åpnet bestilling i natt

Det har derimot teleoperatøren Netcom.

-Det har vært mulig å forhåndsbestille siden midnatt på netcom.no, opplyser Kommunikasjonsdirektør Severin Roald i NetCom.

Ettersom det tidligere ikke har vært mulig å forhåndsbestille iPhone fra Netcom i Norge, er det heller ikke mulig å tallfeste engasjementet.

-Det er alltid stor interesse for Apples produkter og vi har allerede fått forhåndsbestillinger på svært mange telefoner. Dette er første gangen det er mulig å forhåndsbestille i Norge, så vi kan ikke sammenligne med tidligere år.

Roald kjenner seg derimot sikker på suksessen.

-Pågangen er svært stor både på weben og hos vårt kundesenter. NetCom kommer til å selge svært mange iPhone 6 og vi forventer at telefonen vil være på salgstoppen innen kort tid, legger han til.

Spår salgstopp

Heller ikke driftssjef Jon Lyngra i Expert Norge AS tilbyr kundene mulighet til å sikre seg mobilen gjennom forhåndsbestilling.

- Leverandøren og operatørene som sitter på telefonene får så få mobiler tildelt. Når du ikke vet  om du får fem eller 500 mobiler er det dumt å ta opp bestllinger fordi det er vanskelig å gi beskjed om når kundene faktisk får mobilen, forklarer han.

Lyngra melder derimot om stor pågang, slik de også tidligere har gjort når det kommer et nytt «nummer».

- Det slik at når iPhone skifter nummer, denne gangen fra 5 til 6, da er interessen høy.Vi har hatt massevis av forspørsler, det er veldig høy interesse for iPhone 6. Den kommer nok til å bli en veldig stor suksess. På landsbasis kommer iPhone 6 til å bli den mest solgte telefonen i Norge, spår han.

Les også:

Bunnprisgründer i bryggekrangel  

Rådgiverne kan få 200 mill.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.