Testkriterier
Det finnes mange forskjellige merker innenfor dette området, men i denne testen har vi forsøkt å holde oss til de mer kjente merkene. Vi har plukket med nye modeller av tidligere testvinnere og komplettert med LG og Philips som nå har kommet inn på markedet.

Apparatene ble oppdatert med den seneste programvaren og koblet til et hjemmekinoanlegg samt til nettverket. På en nettverksdisk var det en samling av videoklipp, musikkfiler og bilder av forskjellig tekniske format. Vi merket hvilke format som kunne spilles av og om det ble spilt av smidig eller hakkete. I sistnevnte tilfelle forsøkte vi å spille de samme filene fra et USB-minne for å kunne uteslutte problem i nettverket. Vi noterte også apparatets lydnivå og bedømte hvor lett det var å finne frem i menyer og bruke fjernkontrollen. Til slutt fikk apparatet en totalkarakter der vi også tok hensyn til prisen.

A.C. Ryan PlayOn!HD2 - Mediaspiller for entusiasten

Fjorårets beste kjøp er fortsatt best som mediespiller, men har sakket akterut på andre områder.

 

Den oppgraderte modellen er så klart bedre enn forrige års vinner av Beste kjøp. Den klarer flere medietyper, har penere menyer og hurtigere tilkoblinger. Men det er en stor boks med en merkbar viftelyd. Som mediespiller er den utmerket og klarer flest medietyper av alle de testede spillerne. Derimot er tilbudet av nettjenester bare godkjent sammenlignet med flere av konkurrentene. Da mange av konkurrentene nå i tillegg også ligger bedre til i pris, kan vi bare anbefale den for tilhengerne.

Les hele testen av A.C. Ryan PlayOn! HD2 på Lyd & Bilde.

Asus O!Play Gallery - Altmuligmannen

Med flere tilkoblinger enn noen annen og en bra mediespiller er det synd at det svikter blant nettjenestene.

 

Hvis man har uvanlige minnekort eller vil vise innholdet fra iPod-en på skjermen er det bare O!Play som løser den oppgaven. Den er dessuten riktig bra på å spille av alle typer filmer, musikk og bilder. Menyene er lett forståelige og fjernkontrollen har et smart snurrehjul for å bla hurtig på skjermen. Derimot får man bare et minimum av nettjenester, noe som føles rart sammenlignet med konkurrentene. Dersom dette er viktig finnes det betydelige bedre valg til samme pris.

Les hele testen av Asus O!Play Gallery på Lyd & Bilde.

D-link Boxee Box DSM380 - Kongen av nettvideo

Vår favoritt blant mediespillerne har nå blitt enda bedre siden sist.

 

Boxee Box er meget bra på å spille av dine filmer, din musikk og å vise dine bilder som blir presentert på en delikat måte. Men det som stikker seg ut er at den henter inn og pakker om media fra nettet og gjør det lett tilgjengelig fra TV-sofaen med den smarte fjernkontrollen. Det finnes dessuten også et bra tilbud av leiefilmer og spillkanaler fra skandinaviske kilder. Siden vi testet den første gang har alt det vi klaget over blitt rettet på, og vi kan derfor nå helhjertet anbefale den.

Les hele testen av Dlink Boxee Box DSM380 på Lyd & Bilde.

Iomega ScreenPlay DX - Rimelige basisfunksjoner

Man savner spennende tjenester og finesser, men visst er det praktisk med et tastatur på fjernkontrollen.

 

Skal man bare ha en mediespiller med harddisk er ScreenPlay intet dumt valg. Den er forholdsvis nett og har en fjernkontroll med tastatur. Det gjør det lettere å søke blant mediefilene og å taste inn adresser i nettleseren. Derimot er det ytterst skrøpelig med nettjenester sammenlignet med konkurrentene. Klarer man seg uten, gjør den imidlertid en god jobb med å spille av filmer og musikk samt vise bilder. Prisen er bra, men den føles ikke spesielt spennende.

Les hele testen av Iomega Screenplay DX på Lyd & Bilde.

LG ST600 Smart TV Upgrader - Smart oppgradering

I stedet for å kjøpe en ny smart-TV, kjøp bare selve funksjonen. Enkelt og funksjonelt.

 

Mediespillere er nytt for LG, men man har gjort en bra jobb med å få forklart for folk hva det er gjennom å kalle det for en oppgradering til smart-TV. Og opplevelsen er ikke dum i det hele tatt, fullt sammenlignbar med de seneste oppkoblede TV-modellene. Man får et bra tilbud av leiefilmer på nettet og fra noen TV-kanaler samt et utvalg av nettjenester og apper man kan laste ned. Medieavspilling i eget nettverk fungerer bra. Med tanke på den beskjedne prislappen er det et utmerket kjøp.

Les hele testen av LG ST600 Smart TV Upgrader på Lyd & Bilde.

Philips HMP3000 - Uoppkoblet stangskudd

En mediespiller uten nettverksstøtte føles like het som en VHS-spiller.

 

Philips mediespiller er et lite og nett apparat til en bra pris og kan derfor synes forlokkende. På papiret ser det bra ut, og den spiller faktisk riktig mange format. Men den har utrolig nok ingen nettverksstøtte i det hele tatt. Altså kommer man ikke ut på nettet og kan ikke spille av noe fra dataen hjemme. Man må springe frem og tilbake med bærbare disker. I en tid hvor hvert eneste elektroniske apparat er nettoppkoblet føles den så steingammel at den ikke kan anbefales, tross en lav pris.

Les hele testen av Philips HMP3000 på Lyd & Bilde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere tester i vår testseksjon.