Sony har entret scenen for smarttelefoner og nettbrett med et smell de siste månedene. Da vi anmeldte Tablet S likte vi den spesielle designen godt. Spesielle design er tydeligvis måten Sony har tenkt å konkurrere på i markedet for nettbrett. Sånn sett er Tablet P et virkelig spennende produkt, med sitt sammenleggbare format og to skjermer.

Design
Tablet P er et lite nettbrett. Det har en skjermstørrelse på 5,5 tommer, som gir et skjermareal på rundt en fjerdedel av hva Ipad har. I tillegg er skjermen delt i to, eller rettere sagt, det er to skjermer som til sammen gir denne størrelsen. For i motsetning til andre nettbrett har Tablet P en sammenleggbar design, som en bok.

Det positive med dette er at den er svært lommevennlig til å være et nettbrett, selv om tykkelsen og tyngden ikke gjør den egnet til alle typer lommer. Det gjør også at skjermen er godt beskyttet.

En ganske stor lysindikator forteller om det er kommet ny e-post eller andre varsler mens skjermene er lukket. Dette gjør det veldig enkelt å se ned i vesken og se om det lyser, uten at man må ta opp nettbrettet.

Linjene er elegante, men jeg synes ikke Tablet P gir noe eksklusivt inntrykk.

 

Brukeropplevelse
Løsningen med de to skjermene er forsøkt gjennomført på en smidig måte fra Sonys side. Og i noen tilfeller lykkes de. Venteskjermene fungerer helt greit selv om de er delt, for eksempel. I Gmail, som er en standardapplikasjon i systemet, er det også gjort egne tilpasninger som skal utnytte de to skjermene.

Men i de fleste andre apper og tjenester er det ikke tilrettelagt for en toskjermsløsning. Og dermed blir det ofte mer til bry enn nytte å ha to små skjermer.

Tar man i betraktning at Tablet P er såpass liten at den også konkurrerer mot enkelte smarttelefoner, men én skjerm på samme størrelse, ser jeg enda mindre grunn til å velge denne løsningen.

Unntaket er hvis man leser mye e-bøker. I så fall kan man holde Tablet P som en vanlig bok, noe som er behagelig.

Multimedia
Skal man vise frem bilder eller se film på Tablet S er det heller ikke noen stor fordel med to skjermer, eller at man kan brette nettbrettet. Filmer vises på den øverste skjermen, mens den nederste brukes til avspillerkontroller. Det samme skjer med bilder. Den øverste skjermen viser bildet, mens den nederste viser albumet. En bra løsning, men alt i alt blir innholdet ikke større enn på en smarttelefon.

Lydkvaliteten er naturligvis ikke påvirket av toskjermsløsningen, og er veldig bra.

 

Konklusjon
Sony Tablet P er et interessant bidrag til mangfoldet man kan skape innen nettbrett. Det er slett ikke nødvendig å lage identiske plater med en skjerm som dominerer hele overflaten. Selv om jeg ikke synes toskjermsløsningen fungerer veldig bra i dette tilfellet betyr det ikke at den ikke kan fungere i andre formater.

Jeg ville tenkt meg nøye om før jeg kjøpte dette nettbrettet i stedet for en stor smarttelefon. Har du allerede en smarttelefon, ville jeg gått for et større nettbrett i stedet for denne. Med mindre du bare skal lese bøker da. Og liker å bla om veldig ofte.

Se spesifikasjonene her.



Les flere tester i vår testseksjon.