Når solen titter frem og temperaturen endelig stiger dirrer det i bena av lengsel etter å komme ut. Enten det er til sommerstedet eller om vi skal ut på reise med familien. Og vi vil jo også lytte på favorittmusikken selv om vi ikke er hjemme og har tilgang til stereoanlegget. For privat lytting er selvfølgelig et par hodetelefoner det beste valget. Men om man vil dele musikken kreves det en praktisk og transportabel høyttaler.

Testkriterier

Vi satte strenge kriterier for hva som skulle kunne kalles reisehøyttalere. De skulle ikke være så små at de går ned i lommen, for da gir de ikke tilstrekkelig bra lyd. Men de skulle ikke være så store eller tunge at man tviler på å la dem få ta plass i vesken. Dessuten skulle de så klart ha batteridrift og kunne kobles til smartmobilen med Bluetooth. For å kunne utføre en rettferdig sammenligning satt vi dessuten et priskrav rundt 1.500 kroner. Det sorterer bort de dårligste høyttalerne, uten at det for den saks skyld blir urimelig dyrt.

Skal man ha med seg produktet må det tåle å bli skubbet rundt i en veske. Vi bedømte derfor byggekvalitet og stabilitet ekstra hardt. Brukervennligheten ble bedømt ut fra hvor lett det var å koble den til mobiltelefonen og om knapper og innstillinger var lette å forstå. Til slutt spilte vi et bredt utvalg av musikk av bra teknisk kvalitet og bedømte lydkvaliteten. Totalkarakteren er en samlet vurdering som også tar hensyn til prisen.

Jabra Solemate

Smart og hyggelig

En robust og praktisk reisekamerat som gir en hyggelig lyd uten å ta for stor plass.

Vil man ha en liten høyttaler som tåler å henge med ut, er Solemate en hyggelig reisekamerat. Tilkoblingen er enkel takket være NFC og talemeldinger hjelper deg på veien. Mobilappen inneholder lydforbedrende funksjoner og lar deg stille inn lyden som du vil ha den. Så lenge man ikke stiller urimelige krav på resursene låter den så bra man kan ønske av noe i denne størrelsen. Den er dessuten gummikledd og stabil, noe som gjør at man våger å sette den på bassengkanten.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.

JBL Charge

Fulladet og spilleglad

Charge sørger ikke bare for musikken på utflukten, den holder dessuten mobilen oppladet.

For den som synes om størrelsen og formatet på JBL Flip er Charge en verdig etterfølger som tilfører en praktisk finesse. En USB-kontakt på siden lar deg lade både mobil og nettbrett når du er på tur. Et kraftig innebygd batteri gjør at det holder både til det og til å spille mange lange timer på utflukten. Derimot skal man ikke ha altfor høye krav til lydvolum eller finesser. På fornuftige nivåer og med glad sommermusikk er den imidlertid energisk og duger fint til å heve stemningen.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.

LG NP3530

Teknikktung, men hermetisk

Tross mengder av finesser og den seneste teknikken når ikke lyden opp til samme nivå.

Klistrelappen med mengder av logoer og standarder som støttes lover godt. Faktisk finnes det en app som gjør det enkelt å komme i gang. Men så slutter moroa. Appen gir ingen innstillingsmuligheter, og når man vel begynner å spille musikk mister man snart lysten. Lyden er helt enkelt ikke spesielt engasjerende og man må passe seg for å spille for høyt. Det er synd, for vi liker formatet og utseendet samt at LG har stappet i teknikk som teoretisk skulle kunne ha gitt bra lyd.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.

Cambridge Minx Go

Rimelig og vellydende

Utmerket lydkvalitet og god batteritid til en overkommelig pris gjør Minx til en favoritt.

Selv om Minx kanskje ser litt anonym ut så gjør det også sitt til at den passer for dem som ikke vil ha neongrønne gummihøyttalere på hotellrommet. Tar man den med ut kan man glede seg over den utmerkede batteritiden. Ladekontakten på baksiden er dessverre ikke så praktisk som ventet, da den krever at strømledningen sitter i. Men når man setter på musikken glemmer man den detaljen, for Minx låter aldeles utmerket til de fleste musikkstiler. Til denne prisen må vi si at den er et kupp.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.

Beats Pill 2.0

Fiffig, men svak

Elegant design og smarte funksjoner, men det virker som om doktoren har skrevet ut feil type piller.

Den som har et par kule Beats-hodetelefoner forventer seg sikkert at den likeledes lekre Pill passer perfekt til favorittmusikken. Men den pillen setter man kjapt i halsen. For lyden er heller en kontrast til hodetelefonenes tunge dunk. Den låter tynt, både når det gjelder volum og bassresurser. Da hjelper det ikke at den har smarte funksjoner for å koble sammen flere høyttalere, eller at man kan lade sin mobil fra den. Til denne prisen hadde vi ventet oss en energiinjeksjon, ikke en sovepille.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.

Harman Kardon Esquire

Imponerende og elegant

En kvalitetshøyttaler i påkostet materiale og med en lyd som er like elegant som utsiden.

For den som foretrekker diskret eleganse fremfor skrikende farger og spennende materialer er Esquire et velkomment alternativ. Med materialvalg som aluminium og skinn trenger den ikke å skamme seg over å stå på skrivebordet. Og på reise fungerer den til og med som en konferansetelefon. Tilbake på hotellrommet imponerer den med sin kontrollerte lyd og sin evne til å mestre mange musikkstiler. Det er ingen partyhøyttaler, men for målgruppen er den aldeles fantastisk.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.

Sony SRS-X5

Eleganse og kraft

Med et stilfullt ytre, praktiske funksjoner og imponerende lyd er dette en vinner.

Tross den litt kantete formen har Sony lykkes meget bra med designen og aksentfargene. Den føles stabil og har tross litt plast en bra kvalitetsfølelse. Det er enkelt å koble sammen høyttaleren med mobilen takket være NFC, og touchknappene på toppen gjør det enkelt å betjene den. Har man glemt å lade mobilen kan man praktisk nok plugge den inn på baksiden og låne strøm fra batteriet. Men det mest imponerende er lyden, som slår det meste vi har hørt fra en liten bærbar høyttaler.

Les hele testen hos Lyd og Bilde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.