Strømming har revolusjonert måten vi lytter til musikk på. Det gjelder som lydkilde hvor tjenester som Spotify og Wimp har gitt dødsstøtet til den allerede truede CD-industrien. Og det gjelder transporten, hvor trådløs overføring erstatter kabler, selv i kostbare anlegg. (Link til omtale av B&Os trådløse høyttalere.)

Argon BT2 er en ”Bluetooth-adapter” til stereoanlegget. Den består av en liten plastboks med LED-indikator på fronten og RCA samt minijack utganger på baksiden. Det finnes også en optisk digitalutgang slik at man ved behov kan overlate D/A-konverteringen til en ekstern omvandler.

Tilkobling er som for mange andre BT-enheter. Har din mobil NFC (Near Field Communication) er tilkoblingen enda enklere.

Selv om vi befinner oss i den billigere delen av markedet (BT2 koster mindre enn en god signalkabel), er det lagt vekt på lydkvaliteten. BT2 støtter aptX koding, som på mange nyere smartmobiler gir mulighet for lydoverføring i CD-kvalitet. Etter mottak samples signalet opp til 192 kHz/24-bit slik at unoter i D/A-konverteringen vil være langt utenfor det hørbare området.

 

Det er godt med luft og åpenhet i lydbildet. Med aptX overføring er det verken den trådløse overføringen eller den påfølgende konverteringen som setter grensen. I hvert fall ikke når utgangspunktet til signalkilden er strømmetjenester med komprimerte filer.

Argon BT2 oppfyller det behovet den er satt til verden for å dekke: Å spille musikk i ekte hi-fi kvalitet fra Bluetooth enheter på det eksisterende utstyret. Og det gjør den til en nærmest rørende pris. Man kan god finne billigere Bluetooth-mottakere, men da får man ikke med aptX-koding og oppsampling.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.