Når man skal ut og reise er det deilig å kunne slappe av med litt musikk. Eller om det er en langflyvning, å kunne lene seg tilbake og se på en film. Men hodetelefonene som deles ut duger ikke i det hele tatt. For overhodet å kunne høre noe må man skru opp volumet til maks, og da blir den dårlige lyden bare irriterende i stedet for å by på avslapping. Nei, hvis man skal kunne koble av gjelder det å ha med seg gode hodetelefoner selv. Hodetelefoner som stenger ute forstyrrelsene.

Testkriterier

I et tidligere nummer testet vi hodetelefoner i mellomprisklassen. Denne gangen har vi forsøkt å finne de aller beste som det er mulig å kjøpe. Dermed har prislappen øket med nesten en tusenlapp. Kriteriene var at det skulle være hodetelefoner med øreklokker og at de skulle ha aktiv støydemping.

Komfort og passform spiller en større rolle enn i andre hodetelefontester, da det er meningen at man skulle kunne ha de på under hele reisen. Vi så også på hvor praktiske de var å pakke ned og om man fikk med nødvendige adaptere. Funksjoner, finesser og tilkoblingsmuligheter ble også bedømt. Hodetelefonene ble så testet med varierende musikk av høy kvalitet. Både i stille miljøer uten støydemping og i støyende miljøer med funksjonen aktivert. Til slutt fikk de en totalkarakter hvor det også ble tatt hensyn til prisen.

Les hele testen støydempende hodetelefoner på lydogbilde.no

 

AKG K495 NC

 

Engasjerende og luksuriøse

Velbygde hodetelefoner med en engasjerende lyd og som er lette å ta med.

Vil man se elegant ut på flyet er det AKGs hodetelefoner som oser mest av kvalitet med sine metalldetaljer. De kan foldes helt sammen og det luksuriøse etuiet tar derfor ikke stor plass i vesken. Derimot må man huske på å legge ved ladekabelen, for den er ikke standard. Heldigvis kan man lytte selv med tomt batteri. Uten støydempingen er lyden litt tam, men blir betydelig fyldigere og mer engasjerende med den aktivert. De demper de fleste forstyrrende lydfrekvenser, men er ikke helt i toppklasse.

Les hele testen av AKG K495 NC på lydogbilde.no

 

Parrot Zik 2.0

 

Pene og avanserte

Zik er fortsatt like high-tech, men har blitt lettere på hodet og lettere å bruke.

Dette er uten tvil de mest spennende formgitte hodetelefonene med de fleste spektakulære funksjoner og finesser. Det er praktisk at man kan benytte dem trådløst, men batteritiden er ikke den beste. De har sant nok blitt lettere, men føles fortsatt litt klumpete på hodet. Appen har blitt lettere å bruke og har mange praktiske finesser. Støydempingen er meget bra, men både den og innstillingene i appen kan få lyden til å låte mindre bra enn hodetelefonene har potensiale til.

Les hele testen av Parrot Zik 2.0 på lydogbilde.no

 

Philips Fidelio NC1

 

Lette og upåvirkede

Smidige hodetelefoner å ha med seg og musikken låter like bra med eller uten støydemping.

Takket være at hodetelefonene kan foldes sammen til et så lite format er de praktiske å ha med seg. De er dessuten lette og har bra batteritid. Derimot er støydempingen bare middels bra, og lydkvaliteten er ikke så bra som vi hadde ventet oss. Selv om vi ble imponert av at den ikke blir dårligere ved å aktivere støydempingen. Ved lengre tids lytting begynner de å bli ubekvemme da de sitter på øret. Men om de først og fremst skal benyttes ved daglige reiser eller på kontoret fungerer de meget bra.

Les hele testen av Philips Fidelio NC1 på lydogbilde.no

 

Plantronics Backbeat Pro

 

Klumpete, men med mange finesser

Den trådløse kongen kommer til sin fulle rett på kontoret heller enn på flyet.

Plantronics hodetelefoner er nok ikke de første vi ville pakket for en lang flyvning. Ikke bare for at de tar plass i bagasjen og ikke direkte vinner noen stilpoeng. Men også fordi poenget med dem forsvinner om man plugger dem til underholdningssystemet med ledning. Disse er laget for å brukes med Bluetooth. På kontoret kommer de til sin fulle rett med alle de smarte knappene og gode rekkevidde. Der har man dem heller ikke på seg så lenge at de rekker å bli ubekvemme.

Les hele testen av Plantronics Backbeat Pro på lydogbilde.no

 

Samsung Level Over

 

Store, men diskrete

Samsung gjør alle enkeltsaker riktig, men helheten gjør at vi ikke vet hvem som er målgruppen.

Samsung virker ikke til riktig å vite hva de vil med Level Over. På den ene siden har de en meget konservativ formgivning og en lyd som passer både formen og prislappen. På den andre siden er de trådløse og har funksjoner som samspiller med Galaxy-mobilene. De har støydemping til flyreiser, men er for store til riktig å få plass i vesken. Så om du skal være hjemme, noe som ikke krever støydemping, lytte på musikk fra mobilen og har råd til disse, er det bare å kjøpe.

Les hele testen av Samsung Level Over på lydogbilde.no

 

Sennheiser PXC 450

 

Bekvemme og påkostede

Meget komfortable på lange flyvninger, men de er litt anonyme og skulle trenge litt mer karakter.

Sennheisers hodetelefoner ser kanskje ikke elegante ut ved første øyekast, men når man benytter dem merker man hvor velbygde og bekvemme de faktisk er. Det er litt unødig kronglete å bytte mellom passiv og aktiv modus, og vi savner en fjernkontroll for mobilen. Derimot liker vi at man kan snakke med folk uten å måtte ta de av seg. Lyden er korrekt og i stillere miljøer meget tiltalende, men vi skulle ønsket oss litt mer volum og basstrykk når man ser på film på en bråkete flytur.

Les hele testen av Sennheiser PXC 450 på lydogbilde.no

 

Audio-Technica ATH-ANC9

 

Praktiske og bekvemme

Mer praktiske og mangesidige enn sin prisvinnende lillebror og like bekvemme og vellydende.

Liksom den prisbelønte mindre modellen ANC7B er dette hodetelefoner man har for funksjonen, ikke for utseendet. De sitter bekvemt på hodet, er lette å bruke og har en bra batteritid med standardbatteri. Imidlertid tar de litt plass i bagasjen da de ikke kan foldes sammen. En tilpasningsmulig støydemping gjør at de fungerer i ulike miljøer og påvirker ikke musikk nevneverdig. Lyden er fyldig med en distinkt bass, vi skulle bare ønske at man kunne dra på litt høyere iblant.

Les hele testen av Audio-Technica ATH-ANC9 på lydogbilde.no

 

Bose QuietComfort 25

 

Kongen av støydemping

Den nye modellen av Bose sine legendariske støydempende hodetelefoner er bedre en noensinne.

QuietComfort 25 lykkes å skyve ned forgjengeren fra tronen som de beste støydempende hodetelefonene. De føles smidigere og er mer bekvemme å ha på samtidig som de kan foldes mer sammen og dermed lettere å få ned i vesken. Fjernkontroll følger med og man kan fortsatte å lytte selv om batteriet går tomt. Støydempingen er bedre enn noensinne og lyden har blitt mer lyttevennlig og engasjerende. Det er disse man skal med seg på lange bråkete reiser.

Les hele testen av Bose QuietComfort 25 på lydogbilde.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.