Om det føles tregt på helsestudio finnes det få enklere måter å få opp motivasjonen enn bra musikk i ørene. Men hodetelefoner man bruker hjemme eller på bussen duger ikke i det hele tatt for ekstreme forhold. Da trenger man sportshodetelefoner som sitter på plass selv om det blir humpete og som ikke kortslutter om det kommer litt svette på dem eller man må skylle av dem. Dessuten vil man jo ikke snuble i en ledning eller få proppene røsket ut av øret når de setter seg fast i treningsutstyret.

Testkriterier

Da ledningen kan være i veien når man trener ville vi denne gangen ha trådløse hodetelefoner. Og for at de ikke skulle bli for klumpete ville vi ha modeller som man putter inn i øret. Ytterligere var kravet for at vi skulle kunne godkjenne dem som passende til trening at de også skulle tåle svette og gjerne også regn. Vi la større vekt på byggekvalitet og robusthet enn vi normalt gjør. Dessuten var det viktig at hodetelefonene var behagelige å ha på og at de satt skikkelig fast. Derimot var lydkvaliteten mindre viktig, og vi nøyde oss derfor med at de hadde en bra bassgjengivelse og kunne spille relativt høyt uten å låte ille. Som testmusikk benyttet vi Spotifys spilleliste ”Cardio”.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Beats Powerbeats2 Wireless

 

Behagelige, men basstunge

Beats hodetelefonene er flottere enn noensinne og svikter ikke fansen.

Den trådløse versjonen av Beats treningshodetelefoner er faktisk enda bedre enn versjonen med ledning. Kvalitetsfølelsen er bedre og fjernkontrollen hyggeligere å bruke. Den myke bøylen gjør at de er lettere å ta på seg og deiligere å bruke, men de sitter likevel like bra på. Man får også med et fint beskyttelsesetui og fire ulike øreputer. Det eneste problemet er at om man benyttet tettsittende puter blir bassen så dominerende at den drukner resten av musikken. Kun for bassfreaks.

Les hele testen av Beats Powerbeats2 Wireless på Lyd & Bilde

 

Jabra Sport Pulse Wireless

 

Fullpakkede, men tilbakelente

Lyden engasjerer ikke helt, men på den andre siden er dette de eneste hodetelefonene som måler pulsen.

Hodetelefonene er meget robuste og sitter både behagelig og sikkert om man tar seg tid til å finne riktige øreputer og vinger. Man får imidlertid ikke helt den basstunge engasjerende lyden man vil ha når man trener. Prisen er også ganske høy, men det skyldes at man får mye mer enn med andre hodetelefoner. De måler nemlig din puls inne i øret og kan derfor hjelpe deg til det optimale tempoet for å få så mye som mulig ut av treningen. Har du ikke allerede en pulsmåler er disse derfor absolutt å anbefale.

Les hele testen av Jabra Sport Pulse Wireless på Lyd & Bilde

JBL Synchros Reflect BT

 

Praktiske, men vanskelig passform

Utmerkede hodetelefoner om de passer dine ører, men ellers kan lyden bli vel tynn.

Vi liker at JBL har tenkt på sikkerheten og gitt hodetelefonene refleksbånd slik at man ikke blir påkjørt i mørket. Samt at man kan sette dem sammen med magneter slik at de ikke faller av mellom øktene. Derfor er det synd at passformen er litt av et lykkespill. Om man har ører som passer hodetelefonene er de behagelige og man belønnes med en rytmefast lyd som passer kjempefint til trening. Men om hodetelefonene ikke sitter bra mister man bassgjengivelsen og de føles ubekvemme. Prøv før kjøp!

Les hele testen av JBL Synchros Reflect BT på Lyd & Bilde

 

Monster iSport Wireless

 

Behagelige, men trettende

Monster byr som ventet på bra bass, men lyden tretter ut ørene i lengden.

Liker man sine Monsterhodetelefoner og vil ha mer av samme sak, men uten ledning, er iSport Wireless forlokkende. De mange myke putene og vingene gjør at de er behagelige å ha på til tross for at de er vel store. Man får akkurat den basstunge lyden som mange vil ha, og det fungerer utmerket til trening, selv for andre. Men problemet er at diskanten er litt grell, noe som gjør at det føles anstrengende å lytte lenge. De kan sikkert passe visse, men det er litt vel store innvendinger for en anbefaling.

Les hele testen av Monster iSport Wireless på Lyd & Bilde

 

Philips ActionFit Airborn

 

Plastaktige og ubekvemme

Billige hodetelefoner kan virke tiltalende, men i virkeligheten fungerer de ikke til trening.

Til denne prisen har Philips virkelig lykkes med å bygge et par hodetelefoner som ser forlokkende ut i teorien. De er kjempeenkle å koble sammen med mobilen takket være NFC. Og selv om de virker litt plastaktige så klarer de faktisk en regnskur. Men i virkeligheten så fungerer ikke den merkelige anordningen som skal holde dem på plass i øret. De faller lett ut og om de sitter på plass så er de ikke spesielt behagelige. Og i tillegg mister de helt bassen. Tilbake til testlaboratoriet Philips. Gjør om og gjør det riktig.

Les hele testen av Philips ActionFit Airborn på Lyd & Bilde

 

Plantronics Backbeat Fit

 

Smarte, men bassfattige

Slipper inn lyd fra omgivelsene, noe som er bra for løpere, men dårlig om man vil ha mye bass.

Den spesielle utformingen gjør at Backbeat er perfekte for noen, men upassende for andre. Trener man i trafikken er det bra å høre omgivelsene, og de som ikke liker propper i øregangen blir også glade. Men er man på helsestudio og vil ha maksimal bass blir man skuffet og kan i tillegg forstyre andre. Det er imidlertid ingen feil på lydkvaliteten forøvrig. Hodetelefonene sitter meget bra på plass og er behagelige, selv om det er en smakssak om man liker en bøyle bak øret. Vi var i det minste fornøyde.

Les hele testen av Plantronics Backbeat Fit på Lyd & Bilde

 

SMS In-Ear Wireless Sport

 

Fargeglade og robuste

Til tross for glade farger og en tøff fremtoning låter hodetelefonene overraskende beherskede og rolige.

Vil man ikke ha Beats eller Monster så må vel 50 Cents hodetelefoner være minst like tøffe? De ser i det minste kule ut med sterke farger og lekre materialer. Dessuten er de faktisk blant de beste når det gjelder vannmotstand. Men når man vel har putten dem inn i ørene og dratt i gang musikken begynner man å undre seg om man har satt de feil på plass. Den forventede basseksplosjonen uteblir helt og de låter helt enkelt litt for snilt til å få fart på pulsen i helsestudioet. Mer det ytre enn substans helt enkelt.

Les hele testen av SMS In-Ear Wireless Sport på Lyd & Bilde

 

Sony MDR-AS800BT

 

Vellydende, men irriterende

Selv om de låter bra har de en så frustrerende kontrollknapp at man mister lysten.

Sony tar virkelig to skritt frem og et tilbake med disse hodetelefonene. På den ene siden er de pene og velbygde med en meget bra beskyttelse mot væte. På den andre siden er de så store at man ikke vil vise seg i dem. På den ene siden har de en bra lydkvalitet, men på den andre siden er det vanskelige å få opp volumet skikkelig. Det får den usedvanlig irriterende knappen på den ene øreproppen, som man skal kunne styre alt med, ta skylden for. Er det mulig å skru opp volumet mer? Hvem vet? Vi ga opp.

Les hele testen av Sony MDR-AS800BT på Lyd & Bilde

Yurbuds Liberty Wireless

 

Klumpete og ubekvemme

De ser kjedelige ut, er ubekvemme å ha på og låter på toppen av det hele ikke spesielt bra.

Med tanke på hvor bra JBLs egne hodetelefoner klarte seg i testen ser vi ikke riktig poenget med at de kjøpte Yurbuds. De stive bøylene og de vanskelig justerbare silikonklokkene gjør det vanskelig å få dem på. Og vel på plass er de ikke spesielt bekvemme. Dessuten er de store og klumpete. Selv om det er bra å høre omgivelseslyd når man er ute resulterer det i at man knapt får noen bass overhodet. På toppen av det hele er kvaliteten på lyden ikke noe særlig. De minst vellykkede hodetelefonene i testen.

Les hele testen av Yurbuds Liberty Wireless på Lyd & Bilde

Jaybird Bluebuds X

 

Vellydende, men vriene

Jaybird låter best av alle hodetelefonene i testen, men kan være litt vriene å få til å sitte på plass.

Om man synes det er unødig dyrt å kjøpe spesielle treningshodetelefoner kan man overveie å bare ha et par Bluebuds. Det er nemlig de eneste sportsproppene hvor vi ikke har noen anmerkninger til lydkvaliteten. Når man trener med dem kan man dessuten bære dem på to forskjellige måter avhengig av treningsform. Men å få dem til å sitte på plass krever at man nøye prøver ut riktig kombinasjon av øreputer og vinger. Det kan det imidlertid være verdt når man får såpass moro i løpet av treningsøkten.

Les hele testen av Jaybird Bluebuds X på Lyd & Bilde

 

Les også:
Stillevogn på første klasse (B&O Beoplay H8)
Lyden i taket med Dolby Atmos
Kvalitetspropper til mobilen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.