BeoPlay A6 er en trådløs høyttaler som enten kan brukes solo, eller som del av et multiromssystem. Det er lagt stor vekt på designen, som vanlig fra B&O.

Oppsett

Den er forholdsvis lett å ta i bruk. A6 kan brukes via det trådløse nettet eller direkte via Bluetooth. Den har strømmetjenestene Deezer og TuneIn nettradio integrert, samt Spotify.

Lyden

A6 tiltrekker seg ikke mye visuell oppmerksomhet. Oppmerksomhet får den til gjengjeld når musikken skrus opp. Lyden er varm, og det mangler på ingen måte bunn. Mellomtonen er også fin og velartikulert, i hvert fall så lenge man ikke gjør overilte ting med volumkontrollen. Og diskanten er ren og veloppløst.

BeoPlay A6 er så liten og kompakt, at den nærmest oppfordrer til at man setter den på prøve. Når man skrur opp til partynivå, kommer de små bass-/mellomtoneenhetene imidlertid til kort, og mellomtonen blir grumsete og stemmer uklare. A6 vil imidlertid overleve festen, og neste morgen levere avdempet lyd til et dunkende hode.

Konklusjon

I kraft av størrelsen og utseendet er det fristende å sette BeoPlay A6 i bås som en pyntegjenstand. Det ville være feil, for i tillegg til det lekre utseendet, er den en særdeles kapabel musikkgjengiver som tar et oppgjør med oppfattelsen av at trådløse multiromshøyttalere bare er beregnet til bakgrunnsmusikk. Lydkvaliteten tåler at det skrus opp for yndlingsnumrene. Og med knapt en kvart kilowatt under panseret, kan de også fint levere musikk til festen. Det er stor konkurranse på trådløse multiromshøyttalere, men B&O gir de store spillerne kamp til døren.

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.