Enkelt sagt, kan man si at det avhenger av hva du vil gjøre, og hvordan du konsumerer underholdningen din. Om du i dag oftest ser på nettbrettet, og bare vil ha en storbildeopplevelse iblant, så er det billigst og enklest å «caste» til en Chromecast. Vil du ha appene på skjermen, og velge med fjernkontrollen, er det Nexus Player eller Apple TV som gjelder. Men er du først og fremst en spiller, og det å se på film er sekundært, duger både Xbox og Playstation bra.

Testkriterier

Mediespillerne i testen skulle kunne vise bilder, spille musikk og vise film på TV-en din, koble til nettet for å vise strømmet film samt kunne betjenes enkelt fra TV-stolen. Dessuten skulle de finnes lett tilgjengelig i Skandinavia, noe som luket bort amerikanske produkter som Amazon Fire TV og Roku. Vi bedømte hvor enkelt det var å installere dem, finne frem til lokale mediefiler, og vi så på hvor stort tilbud av filmtjenester som var tilgjengelig. Derimot var tilbudet av spill ikke viktig i denne testen, og nevnes derfor kun i forbifarten. Til slutt bedømte vi bilde- og lydkvalitet samt hvor fornøyd vi var totalt. Da tok vi også hensyn til prisen.

Les hele testen på Lyd & Bilde

 

Google Chromecast 2

 

Billig og enkel

Ingen løsning er enklere for den som bare vil ha filmene fra nettbrettet til TV-en.

For den som ikke er klar til å investere i en mer kompetent mediespiller, er Chromecast et meget forlokkende alternativ. Om alt man krever er at man skal kunne se det samme på TV-skjermen som man gjør på nettbrettet, duger den bra. Og med tanke på at den er så billig, kan man unne seg å sette en i TV-en på soverommet også. Eller stappe den ned i vesken når man reiser til hytta, eller skal ut på tur. Den har blitt litt mer klumpete enn tidligere, men på den andre siden er tilbudet av apper nå helt akseptabelt.

 

 

Google Nexus Player

 

Venter på innhold

En lovende mediespiller som akkurat nå knapt har noe å vise deg.

Apparatet er praktisk i seg selv, fjernkontrollen fungerer bra, og har mikrofon for stemmesøk. Vi liker også at man kan kjøpe en håndkontroll for å styre spillene. Men om Android TV skal lykkes, må det være innehold. Og da rekker det ikke med Youtube, Netflix og Plex. Det må finnes apper for strømming av de store, lokale filmtjenestene, det må finnes musikktjenester som Spotify, og lokale nyheter. Inntil dette kommer på plass, anbefaler vi at man venter, eller kjøper en Chromecast så lenge.

 

Apple TV 4. Gen

 

Revolusjonerende mediespiller

Apple TV har blitt gjenfødt med et grenseløst tilbud av apper, og en smart fjernkontroll.

Apple TV er fremtiden for mediespillere. Vi er ikke lenger låst til et fåtall låste funksjoner, men kan installere de seneste finurlige appene. Uansett om man vil se på film eller TV, sjekke været, lete etter feriesteder, eller spille et spill, finnes det apper til det. Og vi kan bare forestille oss hva morgendagens apper kan gjøre på TV-skjermen. Men hvor lettvint den nye touchfjernkontrollen enn er, er det en skuffelse at stemmestyringen på norsk ikke er lansert ennå.

 

 

Microsoft Xbox One

 

Sammenkoblet eske

Spillkonsoll, Blu-ray-spiller og mediespiller som samarbeider med andre Windows-enheter.

Microsoft har virkelig gjort en innsats siden lanseringen for å gjøre Xbox One til mer enn en spillkonsoll. Blu-ray-avspilling har blitt mye bedre, og det har kommet støtte for å ta imot lokale TV-sendinger med en ekstra mottaker. Men fremfor alt kan man nå spille alle typer mediefiler, selv om det ikke er en pen løsning. Det kan man imidlertid løse med apper, men det er dårlig stilt med apper for filmtjenestene på nettet og lokale TV-stasjoners internettsendinger.

 

 

Sony Playstation 4

 

Playstations revansj

Glem vår forrige test, nå er PS4 en fullstendig mediespiller med nettverksstøtte og flere apper.

Vår tidligere slakt av PS4 som mediespiller kan vi nå legge bak oss. Sony har steg for steg gjeninført alle de funksjonene vi savnet fra PS3. Og dermed er den faktisk en svært bra mediespiller, så lenge man bruker riktige apper. Spesielt om man får tak i fjernkontrollen, som skal være på veg. Dessuten får man jo en helt ok Blu-ray-spiller og spillkonsoll på kjøpet. Tilbudet av apper er fortsatt langt etter Apple TV, men de viktigste film- og musikktjenestene er der.

 

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.