Bang & Olufsen Beoplay H3 er bedre på lyd enn støydemping – men er likevel gode nok til flybruk.
Bang & Olufsen Beoplay H3 er bedre på lyd enn støydemping – men er likevel gode nok til flybruk. (Foto: Øyvind Elvsborg)
Bang & Olufsens datterselskap for hodetelefoner og bærbar lyd B&O Play har tidligere vist at de virkelig kan lage gode hodetelefoner for dem som gjerne betaler for kvaliteten. Men de lager ørepropper også, og med BeoPlay H3 ANC ønsker danskene å tilfredsstille kunder som ønsker seg aktiv støydemping, men som av ulike grunner ønsker ørepropper i stedet for store hodetelefoner.

Lydkvalitet og støydemping

BeoPlay H3 ANC er bedre på lyd enn støydemping etter min mening. Jeg lar meg imponere av lydbildet i proppene. De fungerer godt, både med og uten støydempingen aktivert. Som vanlig spiller lydkilde en stor rolle. Mange telefoner leverer ikke spesielt god lyd, og da hjelper det lite med gode ørepropper. Men dersom du spiller fra en god telefon, vil du høre at det bor mye i disse proppene. Bassen går dypt og er ganske myk, typisk B&O. Diskanten lar seg ikke overdøve av bassen, men skingrer heller ikke. Mellomregisteret er detaljert. Sammenlignet med erkerival Bose QC 20 vil jeg si at B&O vinner på lydkvalitet.

Støydempingen er ikke like god som hos Bose, men den fungerer. Det er mest dur og summing som forsvinner, mens flere andre lyder slipper gjennom. En viktig forskjell er at proppene er ulike på B&O og Bose. I tillegg til silikonpropper leverer B&O også skumpropper som fyller øret bedre enn silikonpropper. Med disse i ørene får man enda mer privatliv og høyere komfort.

Mikrofonen er ikke spesielt god. Man kan bruke H3 som håndfri, men ikke med en kvalitet man forventer av Bang & Olufsen eller prisklassen.

Design

BeoPlay H3 ANC er ganske ordinære i designen. Selve proppene er i metall, og man kan som nevnt velge mellom ørepropper i silikon eller skum.

Proppene i seg selv er lette, men det er en ulempe for øre­propper fra et såpass eksklusivt merke at ledningen er i stiv gummi. Fjernkontrollen er også ganske enkel, men den gjør den jobben den skal.

Aktiv støydemping krever både batteri og elektronikk. Som hos Bose sitter denne i en «klump» nederst på ledningen. På H3 er denne klumpen rund og har bare én knapp og ett lys som indikerer om støydempingen er på eller ikke.

Elektronikken føles litt stor og tung – relativt sett – men tatt i betraktning at BeoPlay H3 ANC har 20 timers spilletid mellom hver lading, er dette forståelig. 20 timers batteritid er imponerende i et slikt hodesett.

Konklusjon

BeoPlay H3 ANC er et sett støydempende ørepropper som er bedre på lyd enn støydemping. Styrken, foruten lydkvaliteten, er god batteritid. Svakheten er i hovedsak den stive ledningen og at støydempingen ikke er kraftig nok for enkeltes smak, dog nok for flyturer etter min mening. Passer godt om du er kresen på lyd og har variert musikksmak og ønsker en løsning for støydemping som ikke tar stor plass i lommen.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.