AKG er spesielt kjent for sine profesjonelle hodetelefoner, men har også hatt suksess med litt rimeligere modeller til hjemmebruk.

N60 NC er forholdsvis kompakte on-ear hodetelefoner med aktiv støyreduksjon. Utseendemessig ligner N60 NC umiddelbart AKG K495 NC, som vi tidligere har testet

Brukt som passive hodetelefoner er lydbildet behagelig og godt avbalansert. Når man slår på støyreduksjonen får man et nært og mer intenst lydbilde, som kler vokal spesielt godt. Bassen strammes også opp. På den måten gjentar N60 NC de beste egenskapene for K495 NC, bare til en lavere pris. Støyreduksjonen er over middels, men ikke som på store over-ear hodetelefoner, som kan gi en helt tett isolering.

Konklusjon

Hodetelefonspesialisten AKG er ikke blant de første til å bruke støyreduksjon, men de har kommet godt etter! N60 NC er en vellykket hodetelefon til dem som trenger musikk – eller bare stillhet – på reisen, om den er kort eller lang. Lyden er behagelig og helstøpt, og støyreduksjonen fungerer, uten å tilføre større skader på musikken. Samtidig veier de verken tungt i bagasjen eller på budsjettet. Det gjør dem til en seriøs kandidat i lettvektklassen.

 

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.