Vanlige hodetelefoner holder seg sjelden på plass spesielt lenge når det begynner å riste. Uansett om det er ute i mosjonssporet eller på glideren på treningsstudioet. Disse hodetelefonene har ulike løsninger for å sitte som fastlimte i ørene. Dessuten utsettes hodetelefonene for væte under treningen når man svetter. Treningshodetelefoner er derfor ofte ekstra beskyttet mot vann, noe som også gjør at man kan skylle dem under kranen når man er ferdig med treningen.

Testkriterier

Vi ba produsentene om deres siste modeller som er beregnet til trening, og som har trådløs oppkobling. Vi så ekstra nøye på byggekvalitet og vannmotstand, siden det er viktig for sportshodetelefoner. Vi testet hvor godt de satt på plass når man beveget seg, og hvor bekvemme de føltes ved lengre bruk. Dessuten bedømte vi hvor enkle de var å håndtere. Til forskjell fra våre vanlige hodetelefontester spilte vi ikke krevende høykvalitetsinnspillinger, men benyttet oss av Spotifys spilleliste Cardio. Det er jo tross alt slik musikk hodetelefonene er laget for. Til slutt fikk de en totalkarakter, hvor vi også tok hensyn til prisen.

Jabra Sport Coach

Robuste, men forvirrende

Sies å være til innendørstrening, men sensorene er for utendørstrening.

Jabras hodetelefoner sitter meget bra på plass, og er de mest robuste i testen. Lyden er generelt sett bra, men vi savner litt trykk i bassen slik at man føler seg mer engasjert under treningen. Appen har fått nye funksjoner for innendørstrening, og en «coach» som gir bra instruksjoner i løpet av øvelsene. Hodetelefonene har en bevegelsessensor, men den viser seg bare å fungere til løping. Dermed forstår vi ikke helt hva som gjør disse ekstra tilpasset cross-fit? Skal man løpe, er jo Jabra Sport Pulse enda bedre.

 

JBL Reflect Mini BT

Basstunge og lysende

Små og praktiske propper med utmerket batteritid og en tiltalende, basstung lyd.

Sammenlignet med modellen vi testet i fjor, er Reflect Mini BT både mindre og har bedre batteritid. Imponerende! De har dessuten beholdt den rytmefaste lyden som gjør treningen så mye artigere. Bassen har kraft, men tar ikke over musikken på noen måte. Man får dessuten flere typer øreklokker, men vi undrer oss over at de ikke finnes i stor størrelse. For den som løper i mørket, har de hyggelig nok et refleksbånd som gjør at man synes. Til denne prisen kan vi ikke annet enn å anbefale et kjøp.

 

JVC HA-EBT5

Blyge og klumpete

Uvanlig store propper med en ukontrollert bass og overraskende lavt volum.

JVC vinner ingen stilpoeng med sine skikkelige puter til proppene. Man hadde håpet at det innebar et stort batteri, men i stedet har de den korteste spilletiden i testen. Derimot får de plass til store elementer, som gir dyp bass, men dessverre drukner den all musikken med sin dundrende lyd. Volumresurssene er så begrensede, at man må dra på skikkelig under treningen. Finessen med å ha ulike typer av puter for innendørs- og utendørsbruk er fiffig på papiret, men i praksis var det ingen større forskjell.

 

Kitsound Outrun

Duger, men er kjedelige

Til tross for en imponerende bass låter de uengasjerende og vannmostanden må man stille spørsmål om.

Det første inntrykket av Outrun er godt. De føles stabile og av høy kvalitet. Man får med mange puter i ulike størrelser og utførelser slik at de sitter bekvemt på plass. Og spiller man pumpende treningsmusikk, er bassgjengivelsen imponerende på alle måter. Men så kommer problemet. Mellomregisteret er så tilbakeholdt at man til tross for bassen aldri får noe skikkelig adrenalin-kick av musikken. Og hodetelefoner som er laget for å kunne tåle svette, bør vel heller ikke trenge en advarsel mot å bli våte?

 

Philips ActionFit SHQ7900

Fleksible, men overfladiske

Kan bæres på mange måter og sitter ytterst i øret, men det dreper all bassgjengivelse.

For de som ikke kan ha propper som går inn i øret, er Philips’ gruntsittende klokker det eneste valget i testen. Men det tar dessverre bort bassgjengivelsen helt slik at hodetelefonene låter skarpt og kjedelig. Det er synd at Philips ikke kom på en måte å også tilby en in-ear-pute. Da hadde de som ønsket det, kunne nyte av den gode lyden som de faktisk kan gi. Det er eller nemlig et par svært gode hodetelefoner, som kan bæres på mange måter. Og vi liker magnetfestet som holder fast ledningen når man løper.

 

Sony MDR-AS600BT

Ubalanserte og irriterende

Klumpete format og vanskelig håndtering med en lyd som ikke strekker til.

Om man tross det klumpete utseende bestemmer seg for å kjøpe AS600BT, blir man raskt møtt av irritasjonsmomenter. På lavt volum låter de ganske bra, men når man trener, vil man jo ha litt fart på musikken. Da støter man på den unødvendig vanskelige kontrollknappen. Og når man forsøker å trykke på den, ramler nesten proppen ut av øret. Lykkes man likevel å skru opp volumet merker man at lyden plutselig blir betydelig dårligere, med en dundrende bass som helt ødelegger musikkgleden.

 

Jaybird X2

Ny triumf for Jaybird

X2 låter best av alle sportshodetelefonene, men kan være litt kronglete å få på plass.

Med den oppdaterte X2-modellen fortsetter Jaybird å levere sportshodetelefoner i toppklasse. Lydkvaliteten er fortsatt den beste i kategorien, og såpass bra at man faktisk kan ha dem som sine eneste hodetelefoner. De kan bæres på to ulike måter, og man får nå med enda flere øreputer for den perfekte passformen. Men å finne den rette kombinasjonen for at de skal sitte på plass, kan være frustrerende. Om man ikke gir opp, belønnes man med bekvemme og vellydende hodetelefoner som gjør treningen artigere.

 

Les hele testen på lydogbilde.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere tester fra DN her.