Dette direktivet innebærer ikke at hele folket skal overvåkes. Lagring av trafikkdata er ikke noe nytt, slik man kan få inntrykk av. Det er ikke slik at dette utvider politiets rett til innsyn, sier Storberget til Aftenposten.

Om Norge innfører direktivet fra EU, betyr det en minimums lagringstid på all e-post og telefon- og internettbruk i seks måneder. Politiet vil helst lagre disse dataene i ett år.

Frp er svært kritisk til direktivet.

- For Frp er det uaktuelt å gå inn for lengre lagringstid enn det. Nå er vi «fed up» av overvåking. På et eller annet tidspunkt må inngrepene i personvernet snu. Kanskje er dette et direktiv der vi må se på om vi skal bruke reservasjonsretten, sier leder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité Per Sandberg (Frp).

Heller ikke Arbeiderpartiet er særlig begeistret.

- Frykt og terror kan ikke ødelegge livet vårt og alltid dyttes foran inngrep i personvernet. Ett års lagringstid er altfor lenge. Minimumstiden på seks måneder er mer spiselig, sier Torstein Rudihagen (Ap).

I SV er de også skeptiske:

- Norge bør si nei til dette direktivet, sier Hallgeir Langeland. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.