En av politimennene som har etterforsket fildelingsnettstedet The Pirate Bay i Sverige har tatt jobb hos Warner Brothers, som er en av anklagerne mot Pirate Bay, skriver Computersweden.

Kriminalinspektør Jim Keyzer deltok i en razzia mot Pirate Bay i mai 2006 og har siden jobbet med etterforskningen av selskapet. Han har til og med vært innkalt som vitne i rettsaken mot Pirate Bay.

To og en halv måned senere jobber han altså for Warner Brothers som var et av selskapene som gikk til sak mot Pirate Bay.

Skandale
Pirate Bays advokat Peter Althin sier til Sydsvenskan at hele rettergangen mot Pirate Bay muligens må underkjennes. Dersom politimannen var i prat med en part i en etterforskning om å jobbe for dem kan hele etterforskningen bli underkjent.

Verken statsadvokaten som kjører saken mot Pirate Bay eller Warner Brothers har uttalt seg i saken.

Politimannen ble avslørt da han endret arbeidsgiver i sin profil på Facebook.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.