- I mars i år hadde vi 65.000 nedlastinger av gratis-programvaren. Dette gir håp om at vi for 2008 vil ende opp med mellom en halv og en million nedlastinger totalt, sier Stein Lier i Akershus fylkeskommune, som er styremedlem i OpenOffice-brukergruppen i Norge.

De fleste brukerne er å finne i skolesektoren. I kommunesektoren er Sarpsborg, Kongsberg, Haugesund, Bærum, Fet, Aurskog Høland, Tønsberg, Stranda og Fredrikstad store brukere.

Les også:
Ser lyset med fri programvare
Millioner spart på fri programvare

Hvis Akershus fylkeskommune bestemmer seg for å utvide bruken av OpenOffice til administrasjonen, vil dette være første gang at en offentlig instans tar i bruk gratisprogramvaren i nær sagt hele organisasjonen.

- Vi mener tiden er moden for å ta i bruk OpenOffice over hele linjen. Men det er noen forutsetninger som må på plass, blant annet at vårt økonomisystem og sak/arkivsystem kan jobbe opp mot OpenOffice, sier it-sjef Per Magne Aadnøy i Akershus fylkeskommune.

Dersom fylkeskommunen bestemmer seg for å utvide, vil OpenOffice ha 24.000 brukere i Akershus. Bare et lite mindretall vil bruke Microsofts Office-pakke.

Diskuter Open Office og Microsoft Office i DNForum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.