Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

OpenOffice brer om seg

Minst 200.000 nordmenn brukte gratispakken OpenOffice ved utgangen av 2007. Antall nedlastinger øker jevnt og trutt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- I mars i år hadde vi 65.000 nedlastinger av gratis-programvaren. Dette gir håp om at vi for 2008 vil ende opp med mellom en halv og en million nedlastinger totalt, sier Stein Lier i Akershus fylkeskommune, som er styremedlem i OpenOffice-brukergruppen i Norge.

De fleste brukerne er å finne i skolesektoren. I kommunesektoren er Sarpsborg, Kongsberg, Haugesund, Bærum, Fet, Aurskog Høland, Tønsberg, Stranda og Fredrikstad store brukere.

Les også:
Fjernet Microsoft fra kartet
Millioner spart på fri programvare

Hvis Akershus fylkeskommune bestemmer seg for å utvide bruken av OpenOffice til administrasjonen, vil dette være første gang at en offentlig instans tar i bruk gratisprogramvaren i nær sagt hele organisasjonen.

- Vi mener tiden er moden for å ta i bruk OpenOffice over hele linjen. Men det er noen forutsetninger som må på plass, blant annet at vårt økonomisystem og sak/arkivsystem kan jobbe opp mot OpenOffice, sier it-sjef Per Magne Aadnøy i Akershus fylkeskommune.

Dersom fylkeskommunen bestemmer seg for å utvide, vil OpenOffice ha 24.000 brukere i Akershus. Bare et lite mindretall vil bruke Microsofts Office-pakke.

Diskuter Open Office og Microsoft Office i DNForum.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør