Microsofts dokumentformat Office Open XML (OOXML) ble godkjent av ISO som en åpen standard før sommeren, men godkjenningen ble satt "på vent" på grunn av at fire ISO-medlemsland anket vedtaket. De fire landene var Brasil, India, Sør-Afrika og Venezuela.

Les også: Demonstrerte mot Microsoft

Like før helgen ble det imidlertid klart at ankene fra de fire landene ikke fikk den nødvendige støtten fra to tredeler av ISO- og IEC-medlemmene.

Dermed blir OOXML likevel godkjent som en åpen ISO-standard.

Fra før er det konkurrerende formatet ODF (Open Document Format) godkjent som ISO-standard. Motstandere mot Microsofts OOXML-format mener at formatet ble behandlet på feil måte i ISO-systemet. Med en behandlingstid på ett år kontra tre til fem år som er vanlig har standarden ikke fått den gjennomgangen den bør, mener motstanderne.

Les også: Tvinges til å støtte konkurrenten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.