Svenske Pirate Bay har vært på toppen av hatlisten til film- musikk og spillbransjen i lang tid.

De blir neppe mer populære etter det siste årets utvikling. Ifølge nettstedet Torrentfreak.com har de nemlig vokst fra seks millioner brukere i november 2007, til over 20 millioner brukere nå.

Fyrer opp konflikten
Nettstedet formidler lenker til piratkopier av all verdens innhold, og har blitt forsøkt lagt ned flere ganger. Det har blitt truet med søksmål utallige ganger. Som svar har de gjerne lagt ut brevene på sine nettsider - og gjort narr av dem.

Peter Sunde i Pirate Bay sier til Torrentfreak at han ønsker seg 24 millioner brukere til julaften. Med dagens vekst er det fullt mulig.

- Kan bli stygt
Andre tilsvarende BitTorrent-nettsteder har også vokst kraftig, men ifølge Torrentfreak er halvparten av verdens BitTorrent-brukere på Pirate Bay. Det bekymrer også piratene.

- Det kan bli stygt når de går ned, skriver Torrentfreak. De viser til at Pirate Bay oppfordrer andre til å starte tilsvarende virksomhet, for jo flere hoder ”Hydra-en” har, jo vanskeligere er det å kutte alle av.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.