Sesam lanserer i dag sine nye nettkart i 3D. Dette kan høres ut som bare enda en slik tjeneste i rekken, men denne tjenesten skiller seg ut, og dette bør du faktisk oppleve.

Foran øynene dine bygges Oslo opp i tre dimensjoner og med militær presisjon. Du kan bevege deg rundt i landskapet og rotere rundt bygninger og alt følger med, både bilder og perspektiv føles realistisk.

Militær teknologi
De nye kartene er verdens største realistiske 3D-modell, og viser for første gang hele Norge i 3D, skriver Sesam i en pressemelding. Foreløpig er det bare Oslo som er i 3D.

- Vi sprekker nesten av stolthet, sier Hanne Norstrøm, markedsdirektør i Sesam.

Kartene er bygget på militær teknologi fra svenske Jas Gripen, og deres system for navigering av missiler. Det norske 3D-selskapet myVR har bygget videre på teknologien, og utviklet programvaren som gjør at mange nordmenn etterhvert vil finne sin egen by, gate og bolig i 3D-kart på nett.

- Vi er sikre på at alle som tar de nye kartene i bruk kommer til å glede seg over brukeropplevelsen når de svever gjennom norske byer i svært realistiske 3D-bilder. Oslo er den første byen vi nå lanserer i full 3D. I løpet av de neste ukene vil vi lansere full 3D av Trondheim, samt ytterligere to-tre byer frem mot jul. Vi gleder oss til å få brukernes tilbakemeldinger, sier Hanne Norstrøm.

Dette er business
Nettkartet skal imidlertid ikke bare brukes til moro. Schibsted, som eier Sesam, vil bruke dette på en rekke måter, ikke minst for boligsøk på Finn. Det er trolig en svært god idé, for etter en kort test vil Dagensit.no hevde at denne løsningen gir det klart beste inntrykket av omgivelsene rundt boliger vi har sett på.

Scibsted ser også for seg at kartene vil komme til nytte for reiseliv, samfunnsinstitusjoner og it-miljøer.

Tjenesten er imponerende, men virker ikke helt ferdig. Det er blant annet ikke så lett å flytte seg lengre distanser og styringen tar det litt tid å venne seg til. En del av de større byggene har også litt stygge fasader, men det er ikke så plagsomt. Dette bør definitivt prøves.

Tjenesten krever at du laster ned et lite program til din pc, men dette går fort. Du finner tjenesten her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.