Så du håpet den nye flatskjermen skulle være så flat at den var kul i ti år? Og at argumentene om teknisk overlegenhet du serverte din bedre halvdel hadde et snev av sannhet i seg? Tro om igjen.

Mens det blir stappet mer og mer avanserte funksjoner inn i tv-ene, blir de bare tynnere og tynnere. Kanskje det er "konefaktoren" som skal til. Elektronikkbransjen håper nemlig på å få deg som kunde også i år. Finanskrise eller ei.

Her er et knippe tv- og underholdnings-produkter du i disse dager kan oppleve på messen for forbrukerelektronikk, CES, i Las Vegas.

Tynn, tynnere, tynnest
Tynnest av dem alle er den tidligere omtalte LED tv-en fra Samsung på bare 6.5 mm. Den vil være i butikkene i juni. Men det er ikke bare de som tyner dybden.

Sonys nye Z serie med LCD-tver på 40, 46 og 52 tommer kan heller ikke betegnes som tjukkaser med sine 9.9 mm. I den episke kampen mellom LCD og plasma, har LCD komfortabelt vunnet i klassen skjermdybde. Men nå lanserer Panasonic sin Z1. Bokstaven Z er tydeligvis på moten, men Panazonics Z er en plasma-TV med tykkelse på en tomme, dvs. 25,4 mm. I pressematerialet operer man med betegnelsen "Z1 serien". Det indikerer at den vil komme i flere størrelser, men foreløpig fåes den bare i skjermtørrelse 54" under betegnelsen P54Z1. Kommer til sommeren. Pris foreløpig ukjent, men tallene i skjermstørrelsen er vel en bedre indikator for prisen enn skjermtykkelsen.  

LED-tv
"Bildekvalitet til et helt nytt nivå". Det er vel ikke ukjente ord når man skal presentere nye tv-er. Men alle de store produsentene hevder det samme. Og da bør vi vel tro at LED virkelig er teknologien for framtiden. LG presenterer LH9000, en full-HD med innstillbar bakgrunns-LED i 42 og 47 tommer. De andre store produsentene har sine varianter med denne nye teknologien.

Blu-ray
Mange mener at fysisk distribusjon er ut. Men i det eneste gjenværende plateformatet for neste generasjon video, kommer det stadig flere produkter. Verdens første bærbare Blu-ray spiller heter DMP-B15 og kommer fra Panasonic. Din bærbare pc har neppe Blu-ray, men med denne kan du ta med platen fra hjemmekinoen og nyte favorittfilmen din på neste lange flytur.

  LG lanserer verdens raskeste Blu-ray brenner, BE 08, med en hastighet på 8x som kommer på markedet til våren. Men du kan vente deg et skred av Blu-ray spillere og hjemmekinoløsninger fra alle de store produsentene tidlig til sommeren. Særheter som verden første høytalerpanel med integrert Blu-ray spiller, hjemmekino og bluetooth bekrefter at produsentene fremdeles satser på "platedrift".

Nett TV
LG har tidligere lansert internett rett i tv-en. Nå presenterer konkurrentene sine løsninger. Samsung introduserer tjenesten internet@tv som gir tilgang til innhold fra nettet direkte på tv via såkalte widgets - valgfrie snarveier som er et samarbeid mellom Intel og Yahoo!. 2009-versjonene av LED-, LCD- og plasma-tv i Samsungs 7,8 og 9-serie kommer alle til å støtte den nye tjenesten. Sonys løsning virker lik det Samsung har valgt og begge gir tilgang til værmeldinger, aksjekurser og annen finansiell informasjon, Yahoo! Video og Flickr. Kritiske røster har allerede meldt seg i forbindelse med den begrensede tilgangen til innhold gjennom disse snarveiene.  

3d i stua
3D Full HD Plasma Home Theater System (3D FHD) er det fulle navnet på Panasonics hjemmkinosysten for 3d som ble lansert på CEATEC i Japan i oktober. Det består av Panasonics 103 tommers Plasma HDTV og en Blu-ray spiller som begge gir tredimensjonale bilder. Nå er systemet klart for USA, og det gjør sannsynligheten større for at vi snart ser det i Europa også.

Mer om 3d fra CES kan du lese her: - Nå kommer tv i 3d(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.