Da Microsoft i forrige uke la ut meldinger om at de hadde tettet et sikkerhetshull i Internet Explorer gikk det bare et par dager før de første truslene som utnytter det aktuelle hullet dukket opp, skriver idg.se.

Det tar generelt ganske lang tid fra et sikkerhetshull blir tettet til de fleste brukerne har installert oppdateringen. Dermed ved hackerne at de hullene som ble tettet sist er smartest å prøve å utnytte.

– Foreløpig ser vi ingen tegn til at det er snakk om noen koordinerte angrep i stor skala. Det er lett å gardere seg mot angrep ved å simpelthen oppdatere Windows, sier Paul Ferguson i Trend Micro til IDG News.

Det aktuelle sikkerhetshullet åpner en bakdør inn i systemet ditt som gjør det mulig å installere ondsinnet programvare på pc-en. Man kan få dette programmet inn ved bare å besøke en nettside som er satt til å utnytte denne muligheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Er DU flink til å oppdatere Windows? Diskuter saken under.