For noen dager siden ble det oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i Adobes programmer for håndtering av PDF-dokumenter, Acrobat og Acrobat Reader.

Sikkerhetshullet vil bli tettet i en oppdatering som kommer den 11. mars, men før den tid står alle som bruker Acrobat i fare for å bli infisert av "ondsinnet programvare". Det finnes allerede eksempler på trojanere som utnytter sikkerhetshullet for å ta kontroll over brukerens pc. Trojaneren "troj_pidief.in" er ifølge sikkerhetsselskapet Trend Micro utkledd som en vanlig PDF-fil, men kan krasje pc-en og i verste fall ta over systemet.

 

Dagensit har fått rapporter om at mengden spam med PDF-vedlegg ser ut til å ha økt de siste dagene, noe som kan tyde på at angripere nå forsøker å utnytte sikkerhetshullet så godt det lar seg gjøre før Adobe tetter hullet.

Det er imidlertid mulig å beskytte seg. Gå inn på "Edit" og "Preferences" i Acrobat Reader, velg "JavaScript" fra menyen på venstre side og fjern haken ved "Enable Acrobat JavaScript". Du bør også være forsiktig med å åpne vedlegg du får på e-post eller i Messenger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.