Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Unngå PDF-smitte

Alvorlig sikkerhetshull i Acrobat Reader blir ikke rettet før i mars. Slik beskytter du deg nå.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For noen dager siden ble det oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i Adobes programmer for håndtering av PDF-dokumenter, Acrobat og Acrobat Reader.

Sikkerhetshullet vil bli tettet i en oppdatering som kommer den 11. mars, men før den tid står alle som bruker Acrobat i fare for å bli infisert av "ondsinnet programvare". Det finnes allerede eksempler på trojanere som utnytter sikkerhetshullet for å ta kontroll over brukerens pc. Trojaneren "troj_pidief.in" er ifølge sikkerhetsselskapet Trend Micro utkledd som en vanlig PDF-fil, men kan krasje pc-en og i verste fall ta over systemet.

 

Dagensit har fått rapporter om at mengden spam med PDF-vedlegg ser ut til å ha økt de siste dagene, noe som kan tyde på at angripere nå forsøker å utnytte sikkerhetshullet så godt det lar seg gjøre før Adobe tetter hullet.

Det er imidlertid mulig å beskytte seg. Gå inn på "Edit" og "Preferences" i Acrobat Reader, velg "JavaScript" fra menyen på venstre side og fjern haken ved "Enable Acrobat JavaScript". Du bør også være forsiktig med å åpne vedlegg du får på e-post eller i Messenger.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør