De sosiale nettverkene som Facebook, Twitter og MySpace slåss om å være den tjenesten brukerne foretrekker. Hittil har Facebook vært den tjenesten som uten tvil har vært mest lukket og gitt brukerne best mulighet til å skjerme innholdet sitt fra personer de ikke kjenner.

Men mange foretrekker MySpace og Twitters muliget til å gjøre informasjon tilgjengelig for alle som ønsker å oppsøke den. Det har Facebook tatt konsekvensen av og lar brukerne åpne hele eller deler av profilen sin for omverdenen. Ingen profiler er endret, men man kan nå gå inn og åpne elementer eller hele profilen for hele verden. I alle fall den delen av verden som er på Facebook.

– Dette er en god ting. Det gir brukerne mer detaljert kontroll over hva de viser til offentligheten. Å gi brukere større kontroll er nesten alltid en god ide. Det øker nyttigheten for brukerne, og det er nok mange på Facebook som vil øke sin kontaktflate betydelig på grunn av dette, sier senioranalytiker Dan Olds i Gabriel Consulting Group til Computerworld.com.

 

Stadig kontroll
Samtidig kan man fortsatt begrense innsynet. Blant annet kan man dele inn Facebook-vennene i grupper og tillate og utelate informasjon gruppevis. Fint for dem som vil skille jobb og privatliv. Kan hende vil man ikke at kolleger skal få se bilder hvor man er tagget uten videre.

I tillegg opphever Facebook begrensningen på antallet venner man kan ha og tillater nå også at bedrifter og organisasjoner bruker nettverket til å spre masseutsendelser til kunder og medlemmer.

Dette står i klar sammenheng med den nylige oppdateringen av Facebooks forside, hvor informasjonsflyten er mer tilpasset den man finner i en rekke Twitter-applikasjoner og nyhetsdashbord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.