Nå kommer HD-video for fullt i speilreflekskameraer for konsumentmarkedet.

I dag lanserer Canon sitt svar på Nikon D90 . Nikon var med den modellen først ute med HD-video i et stillbildekamera. Noe senere kom Canon 5D Mk II med fantastisk kvalitet på både bilde- og videopptak, men med en pris, og krav til redigeringsverktøy for video, som gjorde kameraet mest aktuelt i det profesjonelle markedet.

Full HD
Canon 500D blir derfor et etterlengtet tilskudd i programrekken og en direkte konkurrent til D90. Canon har brukt noe av teknologien i 5D Mk II i det nye kameraet og lover videopptak i full HD-kvalitet i 1080P og 720P eller VGA hvis du vil fylle opp minnekortet med lengre opptak. For avspilling direkte på en HD-tv er kameraet utstyrt med en HDMI utgang.



 





15,1 megapiksler
Kameraet er en videreutvikling av 450D som Canon har hatt stor suksess med over hele verden. På stillbildesiden får du nå en oppløsning på hele 15.1 megapiksler. En klar økning i forhold til forgjengerens 12,2 og det samme som semiproffe 50D, selv om det ikke er nøyaktig samme brikke. Racet mot flere og flere piksler fortsetter med andre ord.

Kamerahuset skal veiledende koste 9799.- . Det er noe over hva man må betale for konkurrenten D90 i dag. Avgjørende blir derfor om 500D har en kvalitet og brukevennlighet som rettferdiggjør prisforskjellen. Vi gleder oss til å teste den.

Les også vår uhøytidelige test av Nikon D90