I Googles karttjeneste Google Maps kan man i flere land få bilder helt ned på gatenivå. Lurer du på hvordan det ser ut på gaten utenfor en kjendis sitt hus eller vil vite hvordan fasaden på huset der du skal på møte ser ut kan du se det med Street View.

Med Street View får man et dynamisk bilde som om man stod på en gate. Man kan rotere bildet 360 grader. Oppå bildet legger Google forskjellig kartinformasjon, blant annet gatenavn.

Nå kommer denne funksjonen også til Norge. Googles kamerabiler starter kjøreturen i Oslo og Bergen nå, og de neste månedene vil de kartlegge gatene og bybildet.

Prosessen vil ifølge Google ta flere måneder og det er ikke godt å si når funksjonen blir aktiv for brukerne. Den norske søketjenesten Sesam har allerede et tilsvarende tilbud aktivt.

Les mer: Sesam lanserer gatebilder

Personvern
Det har vært en del kontroverser rundt Googles Street View, spesielt i USA. Man kan nemlig lett kjenne igjen ansikter og registreringsskilt på biler. Det har ført til mange personvernklager mot Google.

Dette har selskapet tatt konsekvensen av og de anonymiserer nå sine bilder på tjenesten. Google har en egen tjeneste for rapportering av upassende bilder, som behandles personlig før noe blir fjernet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.