Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Mark Lennihan/AP/Scanpix
Mark Lennihan/AP/Scanpix les mer

E-bok på universitetene

Amazon legger trykk på e-bøker - prøver å fange studentenes interesse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Seks amerikanske universiteter går nå sammen med Amazon for å teste ut en ny utgave av Kindle på studentene. Den nye utgaven skal blant annet ha fått mye større skjerm enn den forrige for å være bedre egnet til avislesing.

Først ut til å prøve er studentene ved Case Western Reserve University i Cleveland. De vil også få erfare en e-bok med en bedre nettleser enn tidligere utgaver. Kindles nåværende modell som ble lansert i februar, har en såkalt eksperimentell nettleser med begrenset funksjonalitet.

Til høsten vil noen studenter få pensum i kjemi, informatikk og forberedende i e-boken, sier skolens informasjonssjef Lev Gornick til WSJ.com. Universitetet planlegger så å sammenligne erf#229ene til e-studenetene med de som har brukt tradisjonelle bøker.

De andre universitetene i prosjektet er Pace, Princeton, Reed, Darden School ved University of Virginia og Arizona State.

Amazon har gjort avtale med flere utgivere av faglitteratur om å gjøre innholdet deres tilgjengelig i Kindle.

Ville du lest pensum på en e-bok? Diskuter under

Les flere studentsaker på DN Student

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør