Google TV er en tjeneste som mikser innhold fra nettet med vanlig tv-innhold, og som blant annet lar deg surfe på nettet, finne informasjon om tv-programmer, leie filmer, kjøre "apper" og delta i sosiale nettverk samtidig som du ser på tv. Tjenesten kan enten integreres i tv-er av tv-produsentene, eller du kan få tilgang til den via en såkalt "set-top-boks".

I et foredrag rettet mot den britiske tv-bransjen annonserte Googles toppsjef Eric Schmidt på fredag at Google TV kommer til Europa tidlig neste år. Det skriver Reuters.

Tjenesten ble lansert i USA i fjor, men ble raskt blokkert av alle de største tv-syndikatene. De ser på Google TV som en trussel mot egne tjenester, og frykter tap av annonseinntekter til Google. I foredraget prøvde Schmidt å berolige den britiske tv-bransjen med at de ønsker å gjøre det motsatte av å konkurrere med tv-bransjen.

- Vi ønsker å støtte innholdsbransjen ved å tilby en åpen plattform som neste generasjon tv kan utvikle seg på, på samme måte som Android er en åpen plattform for neste generasjon mobile enheter, sa Schmidt ifølge Reuters.

Hvilke land som vil få tjenesten først er ikke kjent, men Schmidt fortalte at tjenesten ville bli tilgjengelig i Storbritannia i løpet av de neste seks månedene.

Sony er en av produsentene som satser på Google TV, og som har valgt å integrere løsningen i flere av sine tv-modeller.

Les også: TV stenger døren for Google (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.