Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Pressefoto
Pressefoto les mer

Samsung måtte fjerne nettbrett

Apple fortsetter å stikke kjepper i hjulene for Samsung. I helgen måtte Samsung fjerne sine nyeste nettbrett fra IFA-messen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

En domstol i Düsseldorf i Tyskland ga i en kjennelse forrige måned Apple medhold i at nettbrettet Samsung Galaxy Tab 10.1 var for likt Apples iPad, og stoppet først salget i hele EU-området. Senere ble det klart at domstolen ikke hadde myndighet til å stoppe salget utenfor Tyskland, mens salgsforbudet i Tyskland ble opprettholdt.

Les også: Nytt salgsforbud mot Samsung

Måtte fjerne brett
På den store elektronikkmessen IFA i Berlin forrige uke stilte Samsung ut sitt nye Galaxy Tab 7.7-nettbrett, sammen med en plakat som tydelig gjorde det klart at nettbrettet ikke ville bli solgt i Tyskland. Men allerede dagen etter at messen åpnet ble Samsung tvunget til å fjerne både nettbrettet og alle referanser til det fra sin stand, ifølge Cnet.com.

- Samsung respekterer domstolens beslutning den 2. september, og kommer derfor ikke lenger til å vise Galaxy Tab 7.7 på IFA. Det legger derfor begrensninger i hva konsumentene kan velge mellom i Tyskland, heter det i en offisiell uttalelse fra Samsung.

Samsungs nordiske pr-sjef Erik Johannesson skriver i uttalelsen at produktene vil selges som før i Norden. Samtidig vil Samsung gjøre det de kan, inkludert å ta rettslige skritt, for å forsvare sine immaterielle rettigheter slik at produktene igjen kan bli tilgjengelig i Tyskland.

Til Norge neste år
Det nye Galaxy Tab 7.7-nettbrettet ble lansert forrige uke, og presentert som Samsungs nye flaggskip innenfor nettbrett.

Ifølge en pressemelding fra Samsung skal dette være det første nettbrettet som benytter skjermteknologien Super-AMOLED Plus, som regnes for å være en av de beste skjermene på markedet. Samme skjermteknologi brukes også i Samsungs Galaxy S II-mobiltelefon.

Galaxy Tab 7.7 ventes til Norge tidlig neste år, til en pris på 5.300 kroner. Hvis ikke Apple klarer å stoppe det.

Les også: Kald patentkrig i mobilbransjen

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør