Les om det som kanskje er Norges beste skinke.

Problemet med vin og skinke er at både kommersielle viner og mer på kostede moderne viner er for tunge og søtladne i aromabilde og smak. De har rett og slett ikke friskhet til å takle den fete salte smaken. Velg derfor svært friske og energiske viner. Her er noen av våre favoritter.

30878 La Gitana
Hidalgo
Manzanilla/Spania
69 kroner (halvflaske)
Sherry av finotypen er magisk til skinke. I Sør-Spania er dette et åpenbart førstevalg. Nordmenn er tilnærmet totalt uinteressert i denne fantastiske vinen på tross av våre gjentatte oppfordringer. Vi gir imidlertid aldri opp og anbefaler nok en gang en Sherry av finotypen. Spanjolene kan da ikke ta feil? La Gitana har en praktfull aroma av eple velhengt skinke, kalk og gjær. Smaken er knasende tørr og forfriskende med stor lengde.

45348 Pazo de Señorans 2002
Pazo de Señorans
Rias Baixas, Spania
159 kroner (bestillingslisten)

Dette må da være noe av det aller beste som er laget i 2002 av hvitvin i Sør-Europa? Fersk fin vin med en lett krydret stil med fint innslag av fersken og sitrus. Fyldig, konsentrert, balansert. Fin friskhet og lengde. Sommerens vin! God syre renser opp etter fettet i skinken, og intensitet skaper en fin harmoni med skinkens fett.

6212 Pol Roger Brut
Champagne/Frankrike
298 kroner
Etter noen litt skuffende prøver de siste to årene er vår gamle favoritt Pol Roger tilbake i storform. Champagne passer til nesten absolutt alt. Det eneste unntaket må være sterkt krydret mat og biff. Syrefriskheten og mineraliteten forfrisker og renser munnen. Den intense aromaen av epler, sitrus aprikos, kalk og gjær skaper en flott kombinasjon med skinke.

31236 Langhe Rosso 2001
Vajra
Piemonte/Italia
102 kroner
Noen foretrekker en rødvin til skinken. Rødvin til skinke bør ha god syre, fersk, frisk og intens frukt. Naturlige valg bør derfor bli toppkvalitets ferske viner fra Beaujolais, Valpolicella eller Chianti. Vi velger oss imidlertid dette sjarmtrollet fra Piemonte. Den er bedre enn noen gang i 2001-årgangen. Vinen har flotte aromaer av bringebær og kirsebær og en intens og syrlig smak med en lett bitter finish. En super sommervin og flott til skinke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.