dn.no og Dagens Næringsliv avslørte torsdag kveld at en av topplederne i Ekjord har vært på et polutsalg på Østlandet og kjøpt 1.200 flasker av vinen Gran Sangre de Toro – en vin selskapet selv importerer. Overfor VG innrømmer Erik Magnus Ekjord at et slikt støttekjøp har skjedd.

- Det er skjedd, men det er ikke ulovlig, sier Erik Magnus Ekjord til VG. Han er assisterende daglig leder i Ekjord AS og sønn av Nils Ekjord som grunnla firmaet.

dn.no har tidligere skrevet at dette er en hendelse som langt overskrider Vinmonopolets regler for såkalte støttekjøp – kjøp som gjøres for å holde varer inne i Vinmonopolets basisutvalg, noe Vinmonopolet har prøvd å sette en stopper for.

- Ikke smøring
Ekjord innrømmer også overfor VG å ha invitert syv-åtte av Vinmonopolets butikksjefer med ledsagere til blant annet Hankø Yacht Club på god bepleining gjennom flere år. Selv om arrangementene bryter med Vinmonopolets regler for kontakt mellom ansatte og leverandører, vil ikke Ekjord kalle dette verken smøring eller korrupsjon.

- Det vil jeg ikke kommentere, utover det jeg har skrevet til dere, sier Erik Magnus Ekjord. Så sier han: - Nei, det er det ikke, skriver VG.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.