Lista er satt sammen av over 600 internasjonale kokker, matkritikere og restauranteiere. De har vurdert kokekunst, service og totalopplevelse, og kåret sine favoritter. Resultatet ble offentliggjort i siste utgave av bransjebladet Restaurant Magazine skriver Dagbladet.no.

Hele 14 engelske restauranter har fått plass på lista, og «The Fat Duck» utenfor London topper årets kåring.

Heston Blumenthal (37 år) startet The Fat Duck med moderne avant-garde cuisine i 1995. Allerede i 1998 fikk han en stjerne. To stjerner kom i år 2000, og i fjor kom den tredje. The Fat Duck holder til i en 500 år gammel bygning som tidligere huset en pub.

Ifølge The Wine Spectators nettsider er Blumenthal selvlært og har gjort furore med sin såkalte "molekylære gastronomi". Han serverer 18 retters smaks-menyer hvor man blant annet kan få retter som bacon-og-egg iskrem eller Beluga kaviar med hvit sjokolade, en slags britisk variant av spanske El Bulli, som forøvrig kommer på andreplass.

Les mer om The Fat Duck og Bray

Her er de ti beste på listen:

1. The Fat Duck, England
2. El Bulli, Spania
3. The French Laundry, USA
4. Tetsuya's, Australia
5. Gordon Ramsay, England
6. Pierre Gagnaire, Frankrike
7. Per Se, USA
8. Tom Aikens, England
9. Jean Georges, USA
10. St. John, England(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.