Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Rekordbillig øl i Danmark

Hvis du skal til Danmark i sommer kan du nyte en "kold bajer" til rekordlave priser. De siste årene har ølprisen falt kraftig og ølet er nå billigere i Danmark enn i land som Tyskland og Storbritannia.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det har aldri vært billigere å kjøpe øl i Danmark enn nå. På fem år har ølprisen falt med 5,5 prosent, skriver Jyllands-Posten. I samme periode har dagligvarene steget 8,4 prosent i pris siden 2000.

Ifølge avisen er det i dag billigere å kjøpe øl i Danmark en i ellers ølglade naboland som Tyskland, Belgia og Storbritannia.

Direktør Niels Hald i den danske Bryggeriforeningen sier at ølprisene ikke kommer til å falle ytterligere.

- Jeg tror ikke det blir særlig billigere. Vi er nå nede på et nivå der prisen er nær kostnaden for å produsere en øl. Vi er kommet til et punkt hvor supermarkedene og kjøpmennene i noen tilfeller selv betaler for å ha salgstilbud på øl, sier han til Jyllands-Posten.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør