Vinmaker Concezio Marulli og Marcello Zaccagnini har gjort det igjen. Deres Montepulcino d’Abruzzo har skiftet årgang fra 2002 til 2003 og er blitt enda litt bedre.

Vinen er langt mer enn gimmicken med vinstokkbiten på flasken.

Særpreget supervinmaker
Concezio Marulli hos Zaccagnini er en av de mest spennende og eksentriske vinmakere vi har møtt i Italia. Han lager viner som både er hypermoderne og tradisjonelle på samme tid. Han er involvert i forskningsprosjekter, tester ustanselig ut nye tekniske innretninger, eksperimenterer med et utall forskjellige vintyper og er manisk opptatt av å unngå korkede viner.

 

Les mer om Concezio Marulli og Zaccagnini

 
 

45130 Montepulciano d'Abruzzo 2003
Cantina Zaccagnini
Italia, Abruzzo
Kroner 129,90
87 poeng
Best Buys International AS
Vi vil gjerne møte dem som direkte misliker Montepulcino d’Abruzzo fra Zaccagnini. Dette er en intenst purpurfarget rødvin som er et overflødighetshorn av rike fruktsmaker og fruksødme. Den oser av søte bjørnebær, lakris og treverk. Dette gjør den forførende og ”lett å like” - også for andre enn de mest ihuga elskerne av Italiensk vin. Smaken er nesten overdrevet fruktig, fyldig, substansrik, konsentrert og myk, men har bra syre og tanniner nok til å være en topp matvin. Lang finish. Praktfull vin som ikke preges av problemene i den litt for varme 2003-årgangen.

Den nye ”oksevinen”?
Populariteten til denne ”pinnevinen” minner oss med en blanding av vemod og munterhet om entusiasmen rundt spanske Torres Coronas på 1980- og 1990-tallet. Alle kjente vinen bare som ”oksevinen” fordi den hadde en liten plastokse hengende i halsen. Den var frem til midten av 1980-tallet en toppvin i sin prisklasse. Etter dette fikk vinen et mer og mer masseprodusert og kommersielt preg og ble derfor mer uinteressant for oss vinelskere. Det er i dag ingenting som tyder på at Zaccagnini skal bli en kommersiell storprodusent slik som Torres, men det er morsomt å se hvor mye en slik gimmick betyr for gjenkjennelse og popularitet. På den positive siden kan man jo kanskje si at et skifte fra en plastokse til en ekte bit fra en montepulciano-plante er et fremskritt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.