– Det har vært et turbulent år i Vinmonopolet og det står respekt av Grøholts avgjørelse om å fratre i en situasjon hvor dette kan bidra til ro i virksomheten, sier Brustad.

Helse- og omsorgsministeren ble informert om saken av styreleder Siri Hatlen tidligere denne uken. Brustad sier at Grøholt har gjort en stor innsats i snart ti år som administrerende direktør i Vinmonopolet.

– Grøholt overtok som leder for detaljmonopolet da det gamle Vinmonopolet ble delt som en følge av EØS-avtalen. Han har bidratt sterkt til at selskapet i dag framstår som en veldrevet og framtidsrettet bedrift med faglig kompetente medarbeidere, sier Brustad i en pressemelding.

Hun har nå bedt styreleder Siri Hatlen ta ansvar for å starte prosessen med å finne en ny leder for AS Vinmonopolet og med å foreslå en fungerende leder fra årsskiftet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.