Det relativt nystartede selskapet i Sylling i Lier har hatt en eksplosjonsartet vekst de seneste årene. I 2003 var ikke omsetningen mer enn noe over 18 millioner kroner. I fjor var den på 97,2 millioner kroner, opp 30 prosent fra året før. Resultatet før skatt endte på 9,2 millioner kroner mot 7,1 millioner i fjor.

Det er eierne som selv driver firmaet og som utgjør hele styret. Hege Høili Frafjord, Torgrim Frafjord (daglig leder), Svein Hellerud, Evy S. Hellerud, Øivind Aas Hansen, Are Aamodt og Einar Bakko (styrets leder) har alle 13 prosent, mens de resterende ni prosentene eies av Bakkos kone Nicola Louise Plowman.

Billig reddet dyrt
I starten ble det satset hardt på kvalitetsvin fra Burgund, Tyskland og Piemonte. Det var imidlertid billigvinen Rubicone fra Poletti som sørget for de første overskuddene og at selskapet kom seg over den første vanskelige kneiken. Nå er det spesielt billigvinen Vidigal som skaper de store volumene sammen med viner som Chapelle du Bois.

- Vi selger fortsatt mye god kvalitetsvin også. Jeg sjekket akkurat salget av burgundere, og så langt i år har vi solgt over 10.000 flasker dyr burgunder. Det må karakteriseres som veldig bra, sier Torgrim Frafjord som er daglig leder i Red & White.

Fortsetter økningen
- Hvordan går salget så langt i år?

- Vi hadde en omsetningsøkning i årets to første måneder på 17 prosent.

- Hva er det som øker?

- Salget av pappvin. Og det bekymrer meg selv om vi tjener penger på det. Når vi får chiantier, chabliser og hva det nå enn er på papp så syntes jeg det er veldig synd. Jeg liker ikke at så mye av salget i Norge konsentreres om denne delen av markedet og at flasketappede viner må vike for pappvinene. Det er ikke en sunn utvikling, mener Torgrim Frafjord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.