Eyvind Hellstrøms Bagatelle har i en årrekke vært landets beste restaurant. Med to stjerner i Michelinguiden har stedet i mange år regjert et hestehode foran resten av restaurantene i hovedstaden og ellers i landet. I en periode var restauranten best i Norden. Det er den ikke lenger.

Nå er den på nivå med de andre litt bedre restaurantene i Oslo, de som må - litt urettferdig kan man si - konkurrere med de 435 enstjernersrestaurantene som finnes bare i Frankrike.

Best på fisk
Eyvind Hellstrøm har vært en ener. Han har av mange av verdens beste kokker blitt regnet som verdens beste fiskekokk. Han har reist til Tokyo, Singapore og mange andre fjerne steder bare den siste uken for å vise hvor flink han er. Bøkene er også blitt mange de siste tre-fire årene. I salen har han vært sjelden.

Det er imidlertid ikke første gang at Bagatelle mister en av to stjerner. Sist det skjedde klarte man å få den tilbake. Det kostet imidlertid blod, svette og tårer og ikke minst penger. Bagatelle har et par ganger vært på konkursens rand. Finansmannen Christen Sveaas ble redningen. Han fikk via sine menn skikk på økonomien, ikke slik at det ble en pengeinntjener, men slik at det gikk i balanse.

Bagatelle har i mange år vært stedet landets beste sommelierer og kokker har jobbet før de har tatt steget videre. Fortsatt er det trolig landets beste restaurant, men det er ikke lenger det samme stjerneglimmeret knyttet til restauranten. Ser man til København og Noma og andre steder i Nord-Europa skjer det trolig mer der enn i Oslo.

Les også: Merete Bø vant NM

Får nye stjerner
To andre gourmetsteder her til lands får en stjerne etter Michelin-guidens nye gjennomgang av restauranter i Skandinavia.

Terje Ness' restaurant Haga på Bekkestua får en stjerne, mens lille Oscarsgate også beæres med en stjerne. Feinschmecker, Statholdergaarden og Le Canard beholder sine Michelin-stjerner.

- Dette er superkult, sier Terje Ness i en kort kommentar.

Det har ikke lyktes DN Vinguiden å få kommentar fra Bagatelles Eivind Hellstrøm.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.