De ti beste hvitviner på boks

Her er hvitvinene Merete Bø og Tom Marthinsen likte best i DN.nos store pappvintest.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

  56418 Würtz Riesling Trocken 2007
Dirk Würtz
Rheinhessen, Tyskland
Kroner 351,30
84 Poeng
ExCellars
Absolutt bra vin. Lett sødmefull, men tilnærmet tørr. Eple, mineraler. Frisk, herlig.

  46577 Petit Chablis
Jean-Marc Brocard
Chablis, Frankrike
Kroner 499,90
84 Poeng
Moestue Grape Selections
Frisk, mineralsk, nesten østers og noe urter. Stram, frisk med god lengde.

  44163 Jurassique Chardonnay en Sol
Jean-Marc Brocard
Burgund, Frankrike
Kroner 446,-
83 Poeng
Moestue Grape Selections
Grønn, urteaktig, nesle, eple og grapefrukt. Stram, frisk fin vin.

  48274 Valpantena Garganega 2007
Cantina Valpantena
Veneto, Italia
Kroner 299,90 Basis
82 Poeng
Vinum
God vin med eplekarakter og noe blomster. Fin friskhet. Balansert.

  50680 Les Vignolles Sauvignon Blanc 2007
Guy Saget
Loire, Frankrike
Kroner 399,90
82 Poeng
Moestue Grape Selections
Asparges og stikkelsbærbusk. Frisk, flott pappvin.

47339 Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2007
Domaines François Lurton
Vin de Pays de Comte Tolosan, Languedoc-Roussillon, Frankrike
Kroner 339,90
81 Poeng
Strøm
Stikkelsbær, solbærbusk. Frisk, fin vin.

49094 Laroche Chablis 2007
Domaine Laroche
Chablis, Frankirke
Kroner 369,90 2 liter.
81 Poeng
Strøm
Enkel, noe eplete, men likevel med fin friskhet og fylde.

42645 Petit Chablis 2007
J. Moreau et Fils
Chablis, Frankrike
Kroner 479,- Basis
81 Poeng
Engelstad Vin & Brennevin
Epler og blomster. Noe enkel.

56071 Bianco della Nonna Greco del Beneventano 2007
La Guardiense
Campania, Italia
Kroner 309,20
80 Poeng
Grape Wine Group
Enkel, eple og gress med innslag av melon. Frisk med god fylde.

20142 Montalto Cataratto Chardonnay
Barone Montalto
Sicilia, Italia
Kroner 315,-
80 Poeng
Engelstad Vin & Brennevin
Eple, litt tropisk. Fin syre. God, enkel og litt fedmefull vin.

.
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør