Norsk gull i Bocuse d’Or

Lam og laks brakte Geir Skeie til topps i kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europe.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Skeie gikk til topps i den prestisjetunge konkurransen med rettene «Laks Austevoll» og «Lam Fitjar». Menyen er en hyllest til hjemstedet hans Fitjar. Ifølge NTB har Skeie laget vinnermenyen 15 ganger for å forberede seg til konkurransen.

Mens Danmark fikk en andreplass i konkurransen havnet den svenske Bagatelle-kjøkkensjefen Jonas Lundgren havnet på tredje.

Onsdag vant også vant Merete Bø Nordisk Vinkelnermesterskap. Hun er til daglig vinkelner på Bagatelle og vinjournalist i DN.no.

Les også: Nordens beste

Geir Skeie er til daglig kjøkkensjef på Midtåsen i Sandefjord og den neste konkurranse han trolig skal delta i er VM i kokkekunst i Lyon neste år.




Hovedrett: Norske lammesadel- og lår i ett med estragon og rotfrukter, lammerull med aprikos, lammepølse og glasert brissel og lammenyre og løk.

Kilde: NTB

Vinnermenyen:

Forrett: Laks bakt i avokado og nori med eggeplomme «gribiche» og gravlaks sprøstekt med syltede grønnsaker og eplepuré.

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.