Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Hansen, Alf Ove
Hansen, Alf Ove les mer

Norsk gull i Bocuse d’Or

Lam og laks brakte Geir Skeie til topps i kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europe.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Skeie gikk til topps i den prestisjetunge konkurransen med rettene «Laks Austevoll» og «Lam Fitjar». Menyen er en hyllest til hjemstedet hans Fitjar. Ifølge NTB har Skeie laget vinnermenyen 15 ganger for å forberede seg til konkurransen.

Mens Danmark fikk en andreplass i konkurransen havnet den svenske Bagatelle-kjøkkensjefen Jonas Lundgren havnet på tredje.

Onsdag vant også vant Merete Bø Nordisk Vinkelnermesterskap. Hun er til daglig vinkelner på Bagatelle og vinjournalist i DN.no.

Les også: Nordens beste

Geir Skeie er til daglig kjøkkensjef på Midtåsen i Sandefjord og den neste konkurranse han trolig skal delta i er VM i kokkekunst i Lyon neste år.
Hovedrett: Norske lammesadel- og lår i ett med estragon og rotfrukter, lammerull med aprikos, lammepølse og glasert brissel og lammenyre og løk.

Kilde: NTB

Vinnermenyen:

Forrett: Laks bakt i avokado og nori med eggeplomme «gribiche» og gravlaks sprøstekt med syltede grønnsaker og eplepuré.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør