For første gang på veldig lenge var det hyggelig å rapportere fra polets eget nyhetsslipp. Det vil si de vinene som i dag kommer i hyllene i de fleste butikkene i landet. Så langt i år har det vært en lang, lang rekke med dårlige slipp. Ansvarlig for det hele er Vinmonopolets toppsjef Kai G. Henriksen. Det er hans fotsoldater som har valgt ut de fleste av de vinene vi må forholde oss til i Basisslippet annenhver måned.

Så langt i år har det vært begredelig. Denne gang valgte de et område - sørvest-Frankrike - som er underrepresentert på polet, og hvor det beviselig i lang tid har blitt produsert gode matviner. Selv med denne månedens suksess er fasit så langt i år at innkjøpsavdelingen til Vinmonopolet ikke er annet enn en byråkratisk overflødighet. Det er ganske rart at en Høyremann ikke tenker samme tanker, men lar en liten selvrekrutterende gruppe mennesker få bestemme hvilke viner som skal selges til det norske folk.

Nok er sagt om det tidligere, men det verste akkurat nå er at Vinmonopolet ble tvunget til en endring i salgsrutinene på grunn av bråk rundt rød Burgund 2005. Det skulle være en prøveordning i to nyhetsslipp. Det vedvarer enda. Mens grunnsortimentsbutikker kan bestille inn nyheter som skal lanseres i fullsortiment (valgt ut av Vinmonopolets smaksbyråkrater) kan ingen av butikkene bestille inn bestillingsvarer på forhånd. Det er en handelshindring enhver Høyremann burde skjønne finner sted. Likevel fortsetter forskjellsbehandlingen.

Vi er glade over å høre at enkelte italienske og kanskje franske produsenter vurderer å trekke denne urimeligheten inn for EU og dermed også ESA. Så kan vi kanskje få inn en liten torpedo mot maktarrogansen i Vinmonopolets hovedkvarter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.