Nok en god vin fra Bibi

Januarnyhetene: Italiensknorske Bibi Graetz fortsetter med å lage gode viner i Toscana.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

45751 Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano 2005
Pod. Boscarelli – Marchesi De Ferrari Cerradi
Toscana, Italia
Kroner 246,50 bestilling
88 poeng
Wine Tailor
Sjokolade, nougat, urter og mørke bær. Sødmefull, nesten litt syltetøyaktig. Vinen er preget av årgangen, men er likevel en god representant for de som har klart seg best i 2005. Nå til 2012 TM

57992 Terre di Siena 2002
Sesti
Toscana, Italia
Kroner 299,- bestilling
88 poeng
Robert Prizelius
Fruktladen duft med innslag av tre. Stramme og fine tanniner med balansert og rik frukt på smak. Bra lengde. Drikk nå og i tre til fem år fremover. MB

51275 Grilli del Testamatta 2006
Testamatta di Bibi Graetz
Toscana, Italia
Kroner 216,- bestilling
87 poeng
Gaia Wine & Spirits
Mørke modne plommer med innslag av tre på duft. Lett og elegant frukt på smak med tørre tanniner. Bra lengde og fin balanse. Drikk nå og i to år fremover. MB

57150 Pietrad Onice 2005
Casanova di Neri
Toscana, Italia
Kroner 595,- bestilling
87 poeng
Evento
Laget på 100 prosent cabernet sauvignon. Dufter av kirsebær og fioler. Stram flott syre kombinert med tørre og faste tanniner på smak. Litt høy alkohol. La ligge i to til tre år før den åpnes. MB

49455 Morellino di Scansano 2007
Val delle Rose
Toscana, Italia
Kroner 159,90 bestilling
85 poeng
V&S Norway
Duft av urter, anis, tre og moreller. Tett, tannisk. Nå til 2012 TM

45470 Casalferro 2004
Barone Ricasoli
Toscana, Italia
Kroner 299,- bestilling
82 poeng
Vinarius
Veldig eiket, selv om Ricasoli nå skal eike mindre enn tidligere¿.. Likevel er den lagret 18 måneder på franske eikefat, med en høyere andel eldre fat enn tidligere. Laget på sangiovese og merlot. Under eiken er det fin frukt med vekt på solbær og moreller. Nå til 2015 TM



Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør