Aldri før har kokkeverden opplevd større utklassing enn da Geir Skeie først tok seieren foran Europas beste kokker under Bocuse d’Or i Stavanger i 2008, for så å sette hele verdenseliten på benken under Bocuse d’Or i Lyon i 2009.

Kan ikke gjøres bedre
I etterkant av seieren i Lyon uttalte Eyvind Hellstrøm, som selv satt i juryen, at det skal vanskelig gjøres å lage bedre mat enn det Geir Skeie presterte under konkurransen.

- Helt siden jeg som 13-åring så Bent Stiansens Bocuse-seier på tv har jeg ønsket å komme der jeg er i dag, forteller Geir, som ukentlig fremover skal gi DN.no-leserne sine tips og oppskrifter.

- Matfilosofien min er egentlig ganske enkel, det viktigste er at en ikke glemmer råvarens egensmak. Man skal ikke skjule gode ingredienser i kamuflerende krydder, sier Skeie lidenskapelig og legger til:

- Hvis en tenker etter er ofte de beste matopplevelsene de enkleste, gjerne bare med tre råvarer på tallerkenen.

Mat + vin = fin
Fra nyttår vil Geir Skeie hver fredag gi DN.nos lesere tips og oppskrifter med vekt på sesongens beste råvarer. Sammen med vinforslag fra DN.nos vinjournalister Tom Marthinsen og Merete Bø vil dette være den beste guiden til et perfekt måltid.

Som en førpremiere vil Geir Skeie denne og neste uke komme med sine oppskrifter på, og fremgangsmåter for å lage, juleklassikere som ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og torsk - med alt tilbehør.

Sjekk Geir Skeies julemat:
Lutefisk + vin = sant
Verdensmesterens pinnekjøtt
Sprelsk og spenstig juletorsk
Slik lager du en perfekt ribbemiddag

Slik så det ut da Skeie vant Bocuse d'Or:

Høster råvarene selv
Geir Skeie er oppvokst på Vestlandet med naturen rundt seg på alle kanter, og høster gjerne råvarene selv.

- Å bruke sesongens råvarer er essensen i det vi kokker gjør, å plukke eller fange dem selv gjør bare yrket enda mer moro.

- Selv går jeg gjerne på jakt, og jeg elsker å dykke etter kamskjell i skjærgården, eller å vasse i vannkanten for å plukke østers.

Hvor østersene befinner seg vil han ikke fortelle, det er like hemmelig som den beste multemyren eller kantarellplassen.

Les også: Slik tilbereder verdensmesteren kamskjell

Lang erf#229
Til tross for sin unge alder har den regjerende verdensmesteren rukket å få lang erf#229 fra noen av Norges beste restauranter. Lærlingtiden foregikk på Finnegårdstuene i Bergen og Jans Mat og Vinhus i Stavanger. Senere gikk veien til Michel Rostang i Paris med to michelinstjerner, til Le Canard med én stjerne og Koch i Århus, før han var tilbake i landet som kjøkkensjef på Skarsnuten Hotell i Hemsedal. Etter en tid på Palace Grill gikk turen til Sandefjord, til Midtåsen og Solvolds der han sluttet som kjøkkensjef i oktober.

- Jeg slutter for å bestemme over min egen tid, sier Skeie

- Jeg sier ikke at jeg ikke kommer til å jobbe i bransjen igjen, men akkurat nå ønsker jeg å fokusere på arbeidet med å lansere min egen kokebok, samtidig som jeg vil spre et matbudskap som setter råvarene i hovedsetet.

Bokpris
Suksessen til Geir Skeie slutter ikke ved grytene. I desember 2009 mottok han også prisen som beste kokebokdebutant under den prestisjetunge Gourmand World Cookbook Award i Madrid.

Følg Geir Skeie på DN.no.

Se Geir Skeies forberedelser til Bocuse d'Or-seieren:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.