Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Gunnar Bløndal
Gunnar Bløndal les mer

Hvite italienere man må prøve

Mange italienske hvitviner er anonyme eller for prangende. Det finnes imidlertid virkelig gode matviner også.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Beste kjøp

42467 Gini Soave Classico 2008
Gini
Veneto, Italia
Kroner 128,90 Basis – Fullsortiment
86 poeng
Flaaten
Frisk, flott vin med duft av mandarin, gress og et fint floralt preg. Innsmigrende, flott vin. Nå til 2012 TM

Andre gode viner

46595 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Riserva 2006
Villa Bucci
Marche, Italia
Kroner 349,90 Bestilling
90 poeng
Gaia Wine & Spirits
Som alltid en av Italias mest enestående hvitviner. Dufter av sitrus, friske epler og mineraler. Konsentrert på smak med pen fylde og balansert syre.
Nydelig lengde med mineralsk finish. Drikk nå og i tre til fire år fremover. MB

59467 Terlaner sauvignon 2008
Weingut Ignaz Niedrist
Alto Adige, Italia
Kroner 260,60 Bestilling
88 poeng
Red & White
Veldig asparges og stikkelsbæraktig vin. Fyldig og frisk samtidig. God matvin. Nå til 2012 TM

82110 Coste delle Plaie 2008
P.Castorani
Abruzzo, Italia
Kroner 165,60 Bestilling
86 poeng
Divini
Mineralsk vin med frisk frukt og noe sitrus. Slank, bra vin. Nå til 2011 TM




* Få anmeldelser før andre lesere, artikler om vin og invitasjoner til messer og vinsmakinger.

* Stor Burgund-vinmesse for vinklubbens medlemmer i Oslo 18. februar.

Meld deg inn i DNvinklubb her



 

* Vinklubben har nå over 500 medlemmer.



40192 Südtiroler Chardonnay Sanct Valentin 2007
San Michele Appiano
Alto Adige, Italia
Kroner 269,- Bestilling
86 poeng
Gaia Wine & Spirits
Krydret duft med innslag av tre og epler. Bløt frukt på smak av moden karakter kombinert med bra syre og tørr avslutning. Drikk nå. MB

41242 Südtiroler Sauvignon Sanct Valentin 2008
San Michele Appiano
Alto Adige, Italia
Kroner 269,- Bestilling
86 poeng
Gaia Wine & Spirits
Urter, friske druer og grønne epler på duft. Konsentrert og kraftig aromatisk på smak med frisk syre. Lang tørr finish. Drikk nå og i to år fremover. MB

31856 Tralivio Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2008
Sartarelli
Marche, Italia
Kroner 169,90 bestilling
85 poeng
Moestue Grape Selections
Floral duft med hint av fersken og aprikoser. Kjøttfull frukt på smak med preg av grønne epler. Frisk avslutning. Drikk nå. MB

41243 Südtiroler Pinot Grigio Sanct Valentin 2007
San Michele Appiano
Alto Adige, Italia
Kroner 269,- Bestilling
85 poeng
Gaia Wine & Spirits
Mineralsk duft med innsalg av gule epler og smørsaus. Bløt og fruktig på smak av en noe søtladen og rik karakter. Bra lengde. Drikk nå. MB

48162 Alastro 2008
Planeta
Sicilia, Italia
Kroner 169,40 Bestilling
84 poeng
Gaia Wine & Spirits
Lett tropisk duft med innslag av gule epler. Bløt på smak med frisk syre og hint av tre. Fyldig lengde. Drikk nå. MB

59196 Chardonnay-Malvazia 2007
Masseria Torre rossa
Puglia, Italia
Kroner 127,80 Bestilling
83 poeng
Divini
Veldig fruktig, litt “plast”, modne epler og lime. Frisk, men enkel. Nå til 2012. TM

59598 Soave Classico 2008
Tedeschi
Veneto, Italia
Kroner 129,90 Bestilling
80 poeng
Vinarius
Flint, mineraler og vått papir på duft. Platt og kjedelig på smak med mineralsk lett avslutning. Drikk nå. MB




* Få anmeldelser før andre lesere, artikler om vin og invitasjoner til messer og vinsmakinger.

* Stor Burgund-vinmesse for vinklubbens medlemmer i Oslo 18. februar.

Meld deg inn i DNvinklubb her



 

* Vinklubben har nå over 500 medlemmer.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør