Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Vinmarker i Barbarseco alecim.Tilgjengelig etter CC 2.0-lisens
Vinmarker i Barbarseco alecim.Tilgjengelig etter CC 2.0-lisens les mer

Frisk og tiltrekkende barbera

Her er en knallvin til vinterens pastaretter. Den er også god til mye annet. Best av alt er prisen.



Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Siste rest av rødviner fra italia som vi har testet i vinter presenteres her. De fleste av dem har vi testet de siste to-tre ukene.

Beste Kjøp

48623 Barbera d’Alba 2008
Filippo Gallino
Piemonte, Italia
Kroner 129,90 Bestilling
86 poeng
Non Dos
Duft av hagebringebær, moreller, nougat og sjokolade. Frisk, fin frukt. Intens smak. Herlig matvin. Nå til 2012 TM



Andre gode viner

59663 Barbera della Stoppa 2005
La Stoppa
Emilia-Romagna, Italia
Kroner 219,90 Bestilling
90 poeng
Vinum
En nydelig vin som kan by på noen sekundære aromaer sammen med hint av moden ost. Kjøttfull og konsentrert på smak med tørre og strenge tanniner på smak med lang, krydret og balansert avslutning. Drikk nå og i tre år fremover. MB

59941 Dorigo Tazzelenghe di Buttrio 2006
Dorigo
Friuli, Italia
Kroner 249,- Bestilling
89 poeng
Vinarius
Krydret duft med innslag av tre og nøtter. Stramme tanniner kombinert med kjølig elegant frukt på smak. Drikk nå og i tre år fremover. MB

59224 Langhe Nebbiolo Maggiur 2007
Cascina Luisin
Piemonte, Italia
Kroner 224,90 Bestilling
89 poeng
Fondberg
Vin fra 60 år gamle vinstokker rett utenfor Barbaresco. Veldig stram, veldig mineralsk. Rustikk stil. Smal, frisk, tannisk. 2012-2016 TM

59225 Barbera d’Alba Maggiur 2007
Cascina Luisin
Piemonte, Italia
Kroner 209,90 Bestilling
87 poeng
Fondberg
Flott, strukturert barbera. Mørk frukt, krydret stil. Fin friskhet, bra lengde. Nå til 2013 TM

59226 Paitin Dolcetto d’Alba 2008
Paitin
Piemonte, Italia
Kroner 174,90 Bestilling
86 poeng
Fondberg
Fruktig, bæraktig med kirsebær og bringebærpreg, men også noe sjokolade. Strukturert, faktisk litt tannisk. Nå til 2013 TM

59612 Ca’ Viola Dolcetto d’Alba Vilot 2008
Ca’ Viola
Piemonte, Italia
Kroner 199,50 Bestilling
85 poeng
Grapevine
Litt bitter avslutning. Likevel er vinen fullpakket med god frukt. Dufter av moreller og urter. Nå til 2012 TM

59664 La Stoppa 2003
La Stoppa
Emilia-Romagna, Italia
Kroner 284,90 Bestilling
84 poeng
Vinum
Laget av cabernet sauvignon og merlot med en krydret duft av solbær og plommer. Sammensatt og konsentrert på smak med en noe sjenerende innslag av Sharps i avslutningen. Drikk nå. MB

3583 Villa Borghetti Valpolicella Classico 2008
Pasqua
Veneto, Italia
Kroner 109,90 Basis – Grunnsortiment
82 poeng
Bibendum
Sødmefull vin med duft av moreller og plommer. Fruktig. En god, enkel Valpolicella. Nå til 2012 TM

58972 Santa Sofia Montegradella 2006
Santa Sofia
Veneto, Italia
Kroner 189,- Bestilling
81 poeng
Eurowine
Veldig basert på tørkede frukter og sjokolade. Relativt tørr. Ganske kjedelig egentlig¿.. Nå til 2013 TM

59234 Camilla Sangiovese 2008
Metauro Vini
Marche, Italia
Kroner 110,- Bestilling
80 poeng
Grapewine Group
Dufter vegetalsk av høy og basilikum med innslag av røde bær. Fruktig, lett og delikat på smak. Drikk nå. MB

209530 Mazzino Barbera d’Alba 2008
Martianot
Piemonte, Italia
Kroner 99,- Basis – Hovedsortiment
78 poeng
Pernod Ricard Norway
Fruktig, enkel vin med vekt på kirsebær. Frisk. Nå til 2011 TM

49844 Conte Ricci Barbera 2007
Conte Ricci
Piemonte, Italia
Kroner 99,90 Bestilling
78 poeng
Trans Nordic Selection
Duft av hagebringebær, kirsebær og krydder. Fruktig, enkel. Nå til 2011. TM

59642 Il Rosso di Cortegiara 2008
Corte Giara
Vino de Tavola, Italia
Kroner 375,- Bestilling
76 poeng
Robert Prizelius
Sødmefull, krydret stil med innslag av hagebringebær. Sødmefull smak, men nesten lett bitter avslutning. Overarbeidet? Nå TM

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør