Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Helge Hansen
Helge Hansen les mer

På vei opp

Red & White har ridd av finanskrisen. Nå øker overskuddet igjen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det har vært volumvekst i det norske vin- og brennevinsmarkedet til tross for finanskrise.

Men finanskrisen og det enorme antallet viner i det norske markedet har vært med på å presse marginene for importørene.

Staben i Red & White er slanket noe, mens staben i datterselskapet Christiania Vin & Brennevin er styrket.

Red & White hadde en brutto omsetning i fjor på rundt 110 millioner kroner, noe opp fra året før da det var på 105 millioner. Resultatet før skatt i 2008 var på bare 1,26 millioner kroner, kraftig ned fra de foregående årene hvor det lå på 5,6 millioner kroner i 2008 og på 8,9 millioner kroner i rekordåret 2007.

- Nå er vi på vei tilbake igjen med et resultat før skatt på fire millioner kroner, sier administrerende direktør Torgrim Frafjord til DN.no Vinguiden.

- Dessuten var de to første månedene i år rekordmåneder for oss. Vi har aldri hatt så gode måneder som januar og februar i år. Det lover bra for resten av året, sier Frafjord.

Selskapet som også eier deler av den portugisiske vinproduenten Caves Vidigal, har opplevd en viss svikt i salget av denne bestselgeren, men volumtapet der er blitt oppveid av andre viner som har solgt bedre enn tidligere. I følge Frafjord var volumet ifjor omtrent det samme som i 2008.* Medlemmer får anmeldelser før andre lesere og eksklusive artikler om vin.
* Få invitasjoner til store og små messer og vinsmakinger.


Meld deg inn i DNvinklubb her 

* Vinklubben har nå over 600 medlemmer.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør