Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Gunnar Hvarnes tok sølv

Norges Bocuse d’Or kandidat Gunnar Hvarnes, med commis Filip Bendi, sikret seg sølv i Bocuse d’Or Europe 2010.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Dermed sikret han seg også en plass i Verdenmesterskapet for kokker, Bocuse d’Or i Lyon 2011.

Det ble dansk europamester i Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København), mens altså Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk Institutt i Stavanger tok andreplassen og franskmannen Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon) tok tredjeplass.

Beste fiskerett laget på Stearling Kveite gikk til svenske Tommy Myllymäki (Restaurant Småländska Kolonin, Göteborg), mens beste kjøttrett gikk til engelske Simon Hulstone (The Elephant Restaurant, Torquay).

Etter to dager med konkurranse, ti nasjoner hver dag, er resultatene klare. Lange måneder og et undelig antall timer med forberedelser ligger bak dem. Like mange ligger foran i forberedelsene til neste konkurranse i januar 2011.

Gunnar Hvarnes sin meny:

Sterling Kveite “Oceans”
Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma
Purreløkspudding med løjrom og vaktel egg
Duo med blomkål og gulrot
Variasjon på asparges og sopp
Lime emulsjon

Sveitisk kalv “Vitalogy”
Kalvefilet med trøfler og andelever
Kalvebrissel cromesquis
Fin terte med morkelkrem
Primører og gnocchi
Kalvesky

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør