Denne artikkelen har vært publisert på DNvinklubb.

* Nå rundt 1600 medlemmer fra hele landet.
* Medlemmer får anmeldelser før andre lesere og eksklusive artikler om vin.
* Få invitasjoner til store og små messer og vinsmakinger.

Gå inn på DNvinklubb her



Det vil alltid være viss mulighet for å smake noe ekstraordinært hvis man følger med på hva noen av de hardt satsende portvinsprodusentene foretar seg for tiden. Quinta do Vallados Tributa do Adelaide er et godt eksempel på dette, og noe av det mest ekstreme som er tappet på flaske på lang tid. De to 600 liters kastanjefatene med pre-phylloxera portvin som utgjør Tributa er restene etter en produksjon på totalt fem fat fra 1866 (de tre andre er blitt brukt til å toppe opp de to fatene), og de har stått urørte i en av dalens kjølige kjellere de siste 50 år, uten oppfrisking av ung vin. En sjeldenhet nå til dags.
Den eksklusive vinen som det nå finnes kun to flasker av her til lands ble tappet på krystall-dekantere pakket inn i treesker designet av Francisco Veira de Campos, som også står bak Quinta do Vallados nye lagringskjeller og vinhotell. Flaskene er resultatet av Ferreira-familiens ønske om å gjenreise sin tidligere sterke portvinstradisjon med røtter tilbake til 1716.
Siden 2003 har Quinta do Vallado arbeidet med å bygge omdømmet til dalens rødviner sammen med resten av produsentene i grupperingen Douro Boys. Navnet Adelaide Tributa er en hyllest til Dourodalens suksessrike landeier på 1800-tallet, Dona Antonia Adelaide Ferreira som blant annet eide Quinta do Vallado.



4484 Adelaide Tributa
Quinta do Vallado
Douro, Portugal
Kroner 19990,- bestilling
98 poeng
Best Buys International
Vinens aroma er ekstremt kompleks med dadler, balsamiske toner, nøtter, edelt treverk, friske nyanser som tørket sitrusskall og streif av gummi. Den har en enorm sødmefull konsentrasjon og tekstur på smak med innslag av rosiner, nøtter og tørket sitrus. Med sin nydelig balanserende syre er den også nærmest evigvarende. Passer til meditasjon. BDK(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.