Med pølser og saft feiret Frps landsmøte 1. mai med innbyggerne på Jessheim i Frp-styrte Ullensaker kommune.

Partiet tok pause i landsmøtet fredag og busset delegater og statsråder fra Gardermoen til Jessheim for 1. mai-feiring.

– Vår tilstedeværelse på 1. mai er viktig. Det er ikke bare den tradisjonelle arbeiderbevegelsens dag. Det er også dagen for folk flest, og Fremskrittspartiet er for folk flest, sier partileder Siv Jensen.

Frp-bastion

Ullensaker er en av Frps sterkeste kommuner, og partiets ordfører Harald Espelund benyttet anledningen til å tyvstarte valgkampen til høstens lokalvalg ved å vise fram det han kaller landets mest attraktive kommune.

– Kommer noen hit i morgen, har de barnehageplass på mandag. Vi har 14 offentlige skoler og én privat. Samtlige er nyoppusset. Ordføreren har gått med saksa fra måned til måned og åpnet den ene etter den andre, skrøt ordføreren.

– Hvis rådmannen foreslår eiendomsskatt, så er det oppsigelsesgrunn, hevder han.

– Kø overalt

Også partiets nestledere, Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen, talte til de frammøtte, mens partilederen selv sparte på kruttet til talen til landsmøtet lørdag. Sandberg sa 1. mai og solidaritet handler om å kutte køer i det offentlige.

– Arbeiderpartiet må ikke komme her og snakke om solidaritet til Fremskrittspartiet, for nå har sykehuskøene gått ned med 15.000. Anundsen er i ferd med å løse køene inn i fengslene. Det var kø foran domstolene, kø for å få opp politidekningen, det var kø overalt, mener Sandberg.

Solvik-Olsen sa han ville bruke dagen til å takke butikkansatte, ingeniører og andre som holder landet i gang og bygger det videre, og sa 1. mai handler om å vise respekt for folks skattepenger.

– De som ikke fortjener en takk, det er Arbeiderpartiet, som mener de bygger landet, men som har latt det forfalle. Forfallet på jernbanen fordoblet seg mens de rødgrønne satt i regjering, sa samferdselsministeren.

Les også: Frp-ordførerne ber Siv om mer penger

Nye Tesla-batterier skal lagre solenergi  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.