Den Hong Kong-baserte investorlegenden Marc Faber, også kjent som Dr. Doom, legger som vanlig ingenting imellom når han snakker om fremtiden.

- Det er fortsatt en 100 prosent sjanse for at verden er på vei inn i resesjon, sa Faber til CNBC torsdag.

Han ser kun svake sider ved de store økonomiene i Europa, samt USA, Kina og fremvoksende markeder som er avhengige av Kina for vekst.

- Europa er allerede i resesjon. Tyskland vokser fortsatt veldig, veldig svakt - men kommer mest sannsynlig til å gå over i resesjon, sier han.

Les også: - Skaden er allerede gjort

Samtidig avtar veksten også i USA.

- Den amerikanske økonomien har avtatt og jeg ser ikke mye vekst de neste seks til 12 månedene, fortsetter Faber.

Utarmet USA
Han mener at det er lite den amerikanske sentralbanken Fed kan gjøre for å snu den amerikanske økonomien.

- Jeg tror at dersom man ser på likviditetstilførselen og interveneringen i markedet som Fed har gjort, og finanspolitikken som det amerikanske finansdepartementet har ført, så har det bidratt til utarmingen av den amerikanske økonomien, sier han.

Han tror at det må massive kvantitative lettelser til dersom man faktisk skal greie å løfte den amerikanske økonomien.

QE3 på vei
Mye kan tyde på at tredje runde med slike kvantitative lettelser, også kjent som QE3 (Quantiative Easing 3), er på vei. Fed er bekymret for veksten, og på forrige rentemøtet ble det diskutert både rentekutt og hvordan banken kan bidra til økt låneaktivitet.

- Dersom ikke utsiktene bedrer seg betydelig virker det svært sannsynlig med mer QE og en nedrevidering av rentebanen, skrev DNB i sin morgenrapport torsdag.

Ifølge referatet fra forrige rentemøte i Fed er banken svært nær ved å gi klarsignal for nye kvantitative lettelser.

Les også: QE3 var på Feds bord (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.