Minst ett land vil trekke seg ut av euro-samarbeidet i løpet av året, spår London-baserte tenketanken Centre for Economics og Business Research (CEBR)

"Det ser nå ut til at 2012 vil bli året da euro-samarbeidet begynner å bryte sammen", skriver CEBR i en ny analyse ifølge Bloomberg.

- Det er ikke gitt, vår spådom har en 60 prosents sannsynlighet - men vår prognose er at innen året er omme vil minst ett land (og trolig flere) forlate euroen, sier CEBR-leder Douglas McWilliams ifølge The Telegraph. Han sier han er temmelig sikker på at Hellas vil bryte ut og at det nå er større sjanse for at Italia dropper euro-samarbeidet enn at landet fortsetter med euro.

- Det er blitt klarere det siste året at det er politisk sett umulig å inngå avtalen som er nødvendig for at euroen skal overleve, sier McWilliams.

CEBR vurderer sjansene for at eurosamarbeidet vil bryte opp i løpet av det neste tiåret til å være 99 prosent sikkert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.